Beszállítók 1300 alkalmazottal cserélhet gazdát a turbófeltöltőket gyártó vegyesvállalat

1300 alkalmazottal cserélhet gazdát a turbófeltöltőket gyártó vegyesvállalat

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.07 14:04

1300 alkalmazottal cserélhet gazdát a turbófeltöltőket gyártó vegyesvállalat

A Bosch Csoport és a MAHLE Csoport megválni készül a Bosch Mahle Turbo Systems (BMTS) vegyesvállalattól, a vételi szándék a FountainVest részéről érkezett.

Hirdetés

A szándéknyilatkozatot 2017. szeptember 6-án írták alá a felek. Megállapodtak, hogy nem árulják el az árat, és az adásvételi szerződés egyéb részleteit sem.

A FountainVest tovább terjesztenené turbófeltöltő üzletágát, a fenntartható növekedés útjára akarja állítani a BMTS-t.

Frank Tang, a FountainVest alapító tagja és vezérigazgatója elmondta: biztosak benne, hogy a turbófeltöltők piaca egyre növekedni fog. További befektetéseket is végeznek a BMTS-en belül, hogy biztosítsák, a vállalat sikeresen növekszik és erős piaci pozíciót szerez magának.

A turbófeltöltők nemzetközi piaca várhatóan növekedni fog a következő években, ahogy a kisebb motorokat is turbófeltöltővel látják el. A BMTS már így is sokat profitált a trendből. A Bosch és a MAHLE nem szándékozik tovább a vállalat mögé állni.

– Örülünk, hogy a FountainVest vásárolja meg vegyesvállalatunkat, hiszen tovább tudja fejleszteni azt, és sikerre is fogja vinni – mondta Wolf-Henning Scheider, a MAHLE bizottságának elnöke, és vezérigazgató.

– Az új tulajdonos fontos növekedési lehetőségeket nyújt a BMTS számára, olyan vonzó piacokon, mint Kína és Észak-Amerika – tette hozzá dr. Rolf Bulander, a Bosch Mobilitási megoldások üzleti szektorának elnöke.

A vegyesvállalatot a Bosch és a MAHLE alapította 2008-ban. Jelenleg nagyjából 1300 alkalmazottja van, Németországban Stuttgartban és Blaichach-ban, Ausztriában Szt. Michael-ben, Kínában pedig Sanghajban. Ezeken a helyeket fejlesztik és gyártják a személygépjárműveket és a kereskedelmi járműveket építő vállalatok számára.

Kiemelt Partnereink