Beszállítók 12 méterrel rövidebb féktáv csúszós úton – a Genfi Autószalonig vitte új abroncsát az Apollo

12 méterrel rövidebb féktáv csúszós úton – a Genfi Autószalonig vitte új abroncsát az Apollo

autopro.hu/P.M. | 2017.03.09 11:15

12 méterrel rövidebb féktáv csúszós úton – a Genfi Autószalonig vitte új abroncsát az Apollo

Az abroncsgyártó standján egy Jaguar F-Pace modellt állított ki, amelyet 22 colos, nagy teljesítményű Vredestein Ultrac Vorti abroncsokkal szerelt fel.

Hirdetés

Az Apollo márka két termékújdonsággal jelentkezett Genfben: az Amazer 4G Eco és az Apterra HT2 abroncsokkal. Az Amazer 4G Eco jobb kezelhetőséget biztosít, a nedves úton nyújtott fékezési teljesítményével pedig a biztonságot helyezi előtérbe. A belső tesztek adatai szerint 25%-kal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkezik, mint elődje. Az SUV kategória számára készült Apterra HT2 különösen biztonságos nedves úton, valamint jobb rezgéscsillapítást, alacsonyabb zajszintet és ennek köszönhetően nagyobb kényelmet biztosít. A két abroncsmodell válogatott méretei március 1-jétől rendelhetők, a teljes választék pedig áprilistól lesz elérhető az európai piacon.

Április 7-én adja át az Apollo magyarországi üzemét, a gyártás hetekkel később indul – jelentette be Neeraj Kanwar, a cég alelnöke kedden a Genfi Nemzetközi Autókiállítás sajtónapján. A 2017-re az Apollo Tyres az 500 millió eurós, zöldmezős beruházással elkészült gyárban 2 millió abroncs gyártását tervezi, teljes kapacitással várhatóan 2018 őszén fognak termelni, akkora évi 5,5 millió abronccsal számolnak.

A nemrég bemutatott Vredestein Comtrac 2 All Season abroncsok gyártása jelenleg is teljes gőzzel zajlik, hogy megfeleljen a könnyű tehergépjárművek szegmensében tapasztalt élénk keresletnek. A Comtrac 2 All Season elődjéhez képest nedves úton, 80 km/h sebességnél 11,7 méterrel rövidebb féktávolsággal rendelkezik, tíz százalékkal nagyobb stabilitást biztosít nagy terhelés mellett, és öt százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállást garantál.

További újdonság, hogy a termékek sokkal több méretben lesznek elérhetők – például a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott Vredestein Ultrac Satin 35 új mérettel jelentkezik, köztük SUV méretekkel is. A Vredestein Quatrac 5, a gyártó vezető négyévszakos személygépkocsi-abroncsa szintén 25 új mérettel bővült az elmúlt hat hónapban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink