Best Practice Új szikraforgácsolókat kínál a Sodick

Új szikraforgácsolókat kínál a Sodick

IC Hungary Kft. | 2016.08.15 15:27

Új szikraforgácsolókat kínál a Sodick

A japán Sodick szerszámgép gyártó mindig élen járt az innovációban, a fejlesztésben. Ez ma sincsen másképp, ennek megfelelően már elérhetők az új modellek a huzalos szikraforgácsolók között, a VL400Q és a VL600Q.

Hirdetés

A VL sorozat gépeiben megtalálhatók a már jól bevált Sodick technológiák: lineáris hajtás, kerámia alkatrészek, LN2W vezérlés 1 Gbit/sec sebességű kommunikációval és Sodick mozgásvezérlés.

A VL gépek mégis kiemelkednek az „előd”, a VZ széria gépei közül, hiszen az új fejlesztésű simító áramkörrel még jobb felületi minőség érhető el. A kisülési energia minimálisra csökken, a szikrázást egy digitalis impulzus szabályozza, így a lehető legjobb minőségű felület érhető el, amely jelentősen csökkenti az utómegmunkálásra fordítandó időt, sok esetben meg is szünteti ennek szükségességét.

Az öntöttvas géptest erősen bordázott, így garantált a hosszantartó merevség. A Sodick Mozgásvezérlés (SMC) egy integrált vezérlő áramkör. A K-SMC alaplapot az USA-ban fejlesztette a Sodick a Szilícium-völgyben található saját kutatás-fejlesztés osztálya, kifejezetten úgy, hogy teljesítse és felül is múlja a jelenlegi és jövőbeni szikraforgácsolási igényeket. Az SMC mozgásvezérlés a gép generátorában van integrálva. Vezérli a tengelymozgást, és felügyeli a szikraközben történt változásokat. Az ultragyors válaszidő lehetővé teszi, hogy a vezérlés másodpercenként 500-szor is változtassa a szikraközt, így folyamatos szervo választ eredményez.

A dielektrikum tartály belseje rozsdamentes acélból készült, így gyorsabb és egyszerűbb a karbantartása, mivel nincsen festve. A munkatartály hátuljában lévő mozgó elemek, és az alsó kar hátsó részénél lévő tömítés feletti folytonos vízáramlás biztosítja, hogy a hulladék nem gyülemlik fel. A dielektrikum folyadék szintjét automatikusan felügyeli a gép a felső huzalvezető pozíciója segítségével. Az asztal támasztékok, a felső/alsó vezérelt karok és a huzallal érintkező kritikus részek mind kerámiából készültek. Ez biztosítja, hogy a gép alapvető elemei optimális elektromos szigetelést és kiváló hőstabilitást nyújtanak.

A kerámiáknak számos előnyük van, könnyűek, szilárdak, merevek, a hőállóságuk háromszor jobb, mint az öntöttvasnak vagy az acélnak, továbbá korroziómentesek. A munkaterület, például a munkaasztal, az AWT (automata huzalbefűző) felső és alsó karja kerámiából készültek, hasonlóan a mérőgépekben használt alkatrészekhez. Azért, hogy a kerámia előnyeit gazdaságilag is ki lehessen aknázni a Sodick gépekben, a Sodick a saját gyárában maga gyártja a kerámia alkatrészeket.

A Sodick 1998 óta több, mint 40 000 lineáris motorral szerelt gépet adott már el, és ezek mindegyike bizonyította, hogy a Sodick élen jár a precíziós szikraforgácsoló gépek gyártásában.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink