Best Practice Xtreme 3D koordináta mérőgép: CNC pontosság, ahol csak akarja

Xtreme 3D koordináta mérőgép: CNC pontosság, ahol csak akarja

Werth Magyarország Kft. | 2017.07.06 10:17

Xtreme 3D koordináta mérőgép: CNC pontosság, ahol csak akarja

A legújabb Xtreme koordináta mérőgép kifejlesztésénél az az igény ösztönözte az angol ABERLINK Ltd. gyártót, hogy a gyártás alatt lévő alkatrészek ellenőrzését/bemérését a felhasználó a gyártás alatt, vagy közvetlen az az utáni pillanatban, még a szerszámgép ciklusidején belül elvégezhesse. Emellett fontos volt az is, hogy a CNC vezérelt mérőgép gazdaságos, nagy pontosságú és egyben könnyen kezelhető legyen. Fejlesztését kimondottan a fokozott igénybevételt jelentő működési feltételekhez igazították, így akár a 40°C-os környezetben is gyorsan, automatizált módon végzi el a mérési feladatokat.

Hirdetés

Az Xtreme CMM két év fejlesztés után – mely egy 6 hónapos, valós üzemi környezetben töltött próbaidőt is magában foglalt – 2016 nyarán jelent meg. A mérőgép a több ezer mérési ciklus és az időnkénti magas hőmérsékletű üzemi környezet ellenére is pontos és működőképes, így a selejtmennyiség továbbcsökkentésében vezető szerepet tölthet be az Önök gyártósorainál is. Újdonságnak számít derékszög-mentes felépítése, illetve, hogy az Xtreme lineáris szervókat és mechanikus csapágyakat használ. Mindezek garantálják, hogy nagyon gyors mérési sebesség mellett is megőrzi 3,0 µm-es pontosságát és nem jelentkezik nála a hagyományos, 3-tengelyes, derékszögű elrendezések esetén tapasztalható halmozódó pontatlanság. A beépített hőmérséklet-kompenzációs funkció ellenőrizetlen hőmérsékletű környezetben is biztosítja a precíz mérést. A nagyobb felhasználói termelékenység és jövedelmezőség biztosítása érdekében az Xtreme az Aberlink saját fejlesztésű 3D szoftverét használja. A kezelő munkáját nagymértékben elősegíti, hogy bármely, az Aberlink 3D szoftverével végzett ellen- őrzési feladat során a mért alkatrész képe egyidejűleg a számítógép képernyőjén is megjelenik. Az alkatrészrajzon szereplő információknak megfelelő, bemérésre kerülő alkatrészek méretei, igény szerint, egyesével is könnyedén kiválaszthatók, kijelölhetők.

A mérőgép a több ezer mérési ciklus és az időnkénti magas hőmérsékletű üzemi környezet ellenére is pontos és működőképes.

Ez az „okos” szoftver lényegében egy intelligens mérőrendszer, amely képes automatikusan felismerni és pontosan meghatározni a megmérni kívánt különböző jellemzőket. Az Aberlink 3D mérőszoftvere ma a piacon úgy ismert, mint a legkönnyebben alkalmazható és legintuitívabb CMM szoftver, mely képes a mért pontok CAD modellel történő összehasonlítására is. Az Xtreme az ideális választás, ha célunk egy egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhető koordináta mérőgép üzemeltetése, amely a gyártási terület bármely részén eredményesen használható. Mellette szól még rendkívül kedvező ára és hogy mindennemű előzetes CMM-es tapasztalat hiányában is kezelése mindössze 1 nap alatt elsajátítható.

Fontosabb műszaki paraméterei:

  • Típus: CNC
  • Méréstartomány: 300 x 300 x 200 mm
  • Pontosság: 3,0 µm + L/250mm (ISO10360-2 szerint)
  • Működési hőmérséklet: 0-40°C
  • Beépített hőmérséklet-szabályozási funkció
  • Sűrített levegő fogyasztás: NINCS
  • Befoglaló mérete: 770 x 860 x 2025 mm

Werth Magyarország Kft.

H-2200 Monor, Petőfi u. 4.

Tel.: +36-29-611-020

Fax: +36 29-611-022

Email: [email protected]

www.werth.hu

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink