Best Practice Több mint egymillió lámpa készül Gyöngyösön évente

Több mint egymillió lámpa készül Gyöngyösön évente

2016.10.19 04:48

Több mint egymillió lámpa készül Gyöngyösön évente

A Stanley Electric Hungary Kft. – amely a japán Stanley Electric Co. Ltd egyedüli termelő üzeme Magyarországon – az autóipar számára gyárt elsősorban első és hátsó lámpákat, de ködlámpák és féklámpák is megtalálhatók a társaság termékportfóliójában. A gyöngyösi ipari parkban található gyárát 2015-ben több 1,14 millió készlámpa hagyta el.

Hirdetés

Magyarországon kevésbé ismert az a tény, hogy a Stanley csoport jelentős gyártója az olyan fényforrásoknak is mint izzók, LED-ek, CCL-k (Cold Cathode Lamp) és LCD-k mind az autóipari, mind egyéb alkalmazások részére. Ebből adódóan a Stanley gyöngyösi gyára abban a szerencsés helyzetben van, hogy saját csoporton belül gyártott LED-ket is tud használni az autóipari alkalmazásaihoz (például fejlámpa gyártás), ami előnyt jelent a vevők számára a fejlesztési fázisban.

Külső alkalmazásokon túl Stanley Electric csoport széles skálán értékesít LED-ket belső alkalmazásokhoz, úgymint kapcsolók hátsó megvilágítása. Különböző, autóiparon kívüli piacokon is folyamatosan növekszik a LED-ek felhasználása a hagyományos izzók helyett. Stanley Electric gyárt és értékesít olyan LED-es alkalmazásokat amiket például utcai lámpák világítására, valamint üzemi és középületek világítására használnak. Ilyen fényforrásokat használnak egyebek mellett a Branderburgi Kapu vagy a Ulmi Nagytemplom megvilágítására is.

A Stanley Csoportnak a gyöngyösi ipari parkban található, autólámpákat gyártó termelő egységén kívül, kereskedelmi irodái is vannak Európában, amelyek a magyar leányvállalat által előállított lámpákon kívül a csoport Európán kívüli gyáraiban gyártott lámpákat és egyéb elektronikai alkalmazásokat forgalmazzák. Ilyen kereskedelmi irodákat működtet a Stanley Csoport Európán belül Angliában, Németországban és Franciaországban. A kereskedelmi irodák rendszeresen jelen vannak a különböző kereskedelmi kiállításokon és nemzetközi vásárokon, például a Frankfurti Light & Building /Világítás és Épület/ vagy a Müncheni Electronica Kiállítás, ezzel is elősegítve a Stanley csoport termékpalettájának megismertetését.

Az Elektronikai Készülékek üzletágán belül a Stanley csoport is követi a piaci igényeket olyan fényforrások fejlesztésével mint a fehér LED, infra vörös LED, és UV alkalmazások. Ezen megoldásokon belül nagyszámú termék féleséget kínál és az e területen elért szakmai tudása révén egyedi megoldásokkal szolgál a vevők specifi kus igényeinek kielégítésére is. Az ilyen fejlesztések egyike például a szuperhosszú élettartamú, magas megbízhatóságú, hideg katód UV lámpa, amit például víz és levegő tisztításhoz használnak.

(x)

Kiemelt Partnereink