Best Practice Miért fizet azért, hogy levegőt szállítson?

Miért fizet azért, hogy levegőt szállítson?

DS Smith | 2017.03.17 06:34

Miért fizet azért, hogy levegőt szállítson?

A csomagolás újratervezése révén jelentősen csökkentheti a logisztikai költségeket. A jól megtervezett csomagolásban nincs fölösleges levegő, a termékek maximálisan kitöltik a rendelkezésre álló teret. Így a termékek kevesebb számú raklapon és kevesebb szállítmánnyal jutnak célba, jelentős logisztikai költségmegtakarítást eredményezve.

Hirdetés

A helykihasználás maximalizálására törekvő megközelítés rendkívüli megtakarítási lehetőségeket tartogat az ellátási lánc minden szakaszában. A jó csomagolás optimalizálja a raklapterhelést és a terhelés eloszlását, csökkenti a felmerülő raktározási és anyagmozgatási igényeket és azok költségét. A DS Smith a teljes ellátási lánc ismeretében fejleszti ki csomagolási megoldásait, melyek révén nap, mint nap segít vevőinek a logisztikai költségek optimalizálásában.

Idő- és költségmegtakarítás a JLR számára fejlesztett, lökhárítók szállítására szolgáló csomagolási megoldásnak köszönhetően

A Jaguar Land Rovernek új kialakítású elsődleges- és gyűjtőcsomagolásra vonatkozó megoldásra volt szüksége a világszerte kiszállítandó lökhárító-alkatrészek számára. Az új kialakítással szemben megfogalmazott követelménynek két fő eleme volt: egyfelől, hogy biztosítsa a konténerek maximális helykihasználását, így segítve a szállítási költségek optimalizálását, másrészt legyen könnyen kezelhető, a csomagolási folyamat bonyolultsága és ez által időigénye csökkenjen.

Idő- és költségmegtakarítás a JLR számára fejlesztett, lökhárítók szállítására szolgáló csomagolási megoldásnak köszönhetően

A feladat:

Komplett, többfunkciós csomagolás kifejlesztése, mely 5 vagy 7 darab, külön-külön becsomagolt lökhárító gyűjtőszállítására alkalmas, és amely 10 vagy akár 12 rakat magasan is egymásra rakodható. Fontos volt, hogy a csomagolás könnyen összeszerelhető legyen és lehetővé tegye azt is, hogy a futárok akár egyesével is kiszállíthassák a lökhárítókat a kereskedőkhöz.

Megközelítés:

A lökhárítók egyedi csomagolása heavyduty hullámkartonból készült, mely követi a termék formáját, kialakítása révén megvédi annak különösen sérülékeny részeit, ugyanakkor egy darabból összeállítható. A csomagolás – okos rögzítőfülek alkalmazásával – tűzés, vagy ragasztószalag használata nélkül is biztonságosan rögzül a termék köré. A felület védelmének érdekében a lökhárító légbuborékos fóliába van helyezve. A csomagoláson ergonomikus fogófüleket helyezett el a DS Smith csapata, megkönnyítve a be- és kirakodást, valamint a szállítás során történő mozgatást. A fülek segítségével az operátorok is biztonságosan tudják kezelni a termékeket. Az 5-7 darab lökhárító szállítására kifejlesztett gyűjtőcsomagolást összezárt állapotban szállítják, ilyenkor a csomagolás részét képező egyéb csomagolóanyagokat a szett belsejében helyezik el. Ezáltal a csomagolóüzembe történő szállításkor is maximálisan kihasználható a rakodótér. A csomagolási megoldás része egy fa raklap is. A szett az illesztősarkokkal gyorsan és egyszerűen összeszerelhető.

A jól megtervezett csomagolásban nincs fölösleges levegő, a termékek maximálisan kitöltik a rendelkezésre álló teret.

Előnyök:

  • 125%-kal több termék szállítható közútiszállítás esetén az előző verzióhoz képest (90 vs. 40)
  • 38%-kal több termék szállítható tengeri konténeresszállítás esetén az előző verzióhoz képest (50 vs. 38)
  • Közel 100%-osraktározási hatékonyság-növekedés(8,89 lökhárító/m² vs. 4,7 lökhárító/m²)
  • Jelentős csökkenés az elsődleges csomagolás összeszerelési idejé- ben az egy darabból álló, önzáró kialakítás miatt
  • Nagyobb ergonómiai hatékonyság a kereskedők számára, akik gyorsabban és egyszerűbben ki tudják csomagolni az egyes lökhárítókat
  • Az ergonomikus kialakítás növeli a munkabiztonságot az összeszerelő gyáregységben Az előnyök összehasonlítása az 5 darabos gyűjtőcsomagolás esetében történt.
DS Smith Packaging Hungary Kft
Tel.: +36 30 338 6301

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink