Még színesebb palettával érkezik a Sodick az EMO-ra

Szerző: IC-Hungary Kft. | 2017.09.08. 08:39

A Sodick már több évtizede jelen van Magyarországon, az utóbbi években azonban – a megbízhatóságnak, teljesítménynek és nagyszerű szerviztámogatásnak köszönhetően - egyre elterjedtebbek mind a huzalos, mind a tömbös szikraforgácsoló gépek.

A sorozatok követték egymást, a „MARK” jelölésű gépeket szép lassan leváltotta az AQ, valamint az AG sorozat. Pár évvel ezelőtt a Smart technológiák integrálása révén az SL (Smart Linear) gépek kezdtek teret hódítani, tavaly óta azonban a legújabb ALC és VL sorozat gépei közül válogathatunk.

Az X irányú mozgástartomány a VL sorozat tagjain lehet 400, illetve 600 mm, ugyanezek a méretek találhatóak meg az ALC Premium gépeken is. A Sodick előrejelzése szerint a 2017-es hannoveri EMO szakkiállításon azonban két újdonságot is láthatunk majd.

VL600QH: Gyorsabban, magasabbra, erősebben

A 2015-os bemutatásuk óta a VL gépek töretlen sikernek örvendenek, hiszen a gyártás folyamán használt költséghatékony megoldások nem mentek a minőség rovására. Kiváló eredmények születnek ezeken a gépeken, mind a pontosság, felületi minőség és sebesség területén is. A gyártó ezért úgy döntött, hogy még szélesebb réteget szeretne lefedni, ezért az idei EMO-n bemutatják a VL600QH gépet. A pontos specifikáció csak a kiállítás után lesz elérhető, de annyit már tudhatunk, hogy a gép Z irányú mozgástartománya 500 mm lesz, az elárasztásos vágási magasság 480 mm. A gép ennek megfelelően egy átdolgozott, még megbízhatóbb befűzőrendszert kap. A generátor is finomhangoláson esett át, így a gépre valóban illenek a „Gyorsabban, magasabbra, erősebben” jelszavak.

ALC800G: Bővül a Premium modellek sora

Az ALC400G és ALC600G modellek minden területen a legjobbat nyújtják: kiváló pontosság, akár Ra0.1µm felületi érdességet biztosító generátor, prémium funkciók, mint például automata tartályemelés, 3D modellkezelés, 60A generátor. Az EMO-n munka közben is láthatjuk majd a sorozat új tagját, az ALC800G Premium gépet. A mozgástartomány X és Y tengelyeken 800 x 600 mm, Z tengelyen pedig 500 mm.

A lecke fel van adva az új gépnek, hiszen az elődje, az AQ750L modell nagyszerű karriert futott be. Több, mint 15 éven keresztül volt gyártásban, és az 1000-nél is több értékesített példány jól jelzi, hogy itt is egy megbízható gépről beszélhetünk.

Az EMO-n a Sodick standjánál láthatjuk majd a már jól ismert tömbös szikraforgácsoló gépeket, valamint a továbbfejlesztett OPM250L 3D fémnyomtató gépet is.

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink