Best Practice Már az autóiparban is jól ismert márka a Hajdu

Már az autóiparban is jól ismert márka a Hajdu

Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. | 2017.05.19 14:31

Már az autóiparban is jól ismert márka a Hajdu

A téglási Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. lemezmegmunkálással, lemezalakítással előállított alkatrészek gyártásával foglalkozik, elsősorban kipufogórendszerekhez, ülésekhez készítenek alkatrészeket és karosszériaelemeket.

Hirdetés

Az eredetileg hadiipari céllal, államilag 1952-ben alapított cég tevékenysége 1957től kibővült a háztartási gépek, (mosógépek, centrifugák, forróvíztárolók, majd 1977-től az automata mosógépek), gyártásával. A rendszerváltás, s a privatizáció után, a 100%-ban magyar tulajdonba került vállalat életében a 2002-es év hozott ismét jelentős változást: a vállalat – alkalmazkodva a megváltozott piaci környezethez – stratégiát váltott. Háztartási termékkörének folyamatos, marketingorientált fejlesztésével számos energiatakarékos és korszerű termékkel bővítette portfólióját. E tevékenység mellett jelentős infrastrukturális eszközeit hasznosítva egy korszerű ipari parkot épített ki, s szabad lemezalakítási kapacitásainak hasznosításával megjelent az autóipari beszállítók szegmensében is.

A téglási Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. építkezése

A stratégiaváltás sikerességét igazolta viszsza, hogy e tevékenységek is oly mértékű fejlődést értek el, hogy kivívták maguknak a gazdasági és jogilag önálló vállalkozások létjogosultságát – 2005-ben létrejött a három cégből álló HAJDU Cégcsoport. Az immár 15 éves gyártási tapasztalattal rendelkező, autóipari beszállításokat végző HAJDU Autotechnika Zrt. 2005-ben megszerezte az ISO/TS 16949 minősítést, ami szükséges volt ahhoz, hogy elismert és megbízható gépjárműipari beszállítóvá váljon. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a HAJDU Autotechnika vevőkörét főleg autógyárak, illetve Tier 1, Tier 2-es beszállítók alkotják, emellett vannak nem autóiparban tevékenykedő partnerei is. A dinamikus fejlődés és a minőségi vevőkiszolgálás eredményeként a megrendelés állomány jelentős növekedést mutat, melyre a vállalat – proaktív módon – technológiai képességének és kapacitásainak jelentős bővítésével reagál. 2015-ban megkezdődött, 4,3 milliárd forintos beruházási csomag biztosítja a vállalt versenyképességének fokozását, tovább bővíti lemezalakítási képességét és kapacitását. Több hidraulikus és mechanikus prés és kiszolgáló egységei kerülnek üzembe helyezésre, amelyek közül unikum a 600 tonnás servo prés, illetve az 1250 tonnás hidraulikus prés, amelynek asztalmérete 4000x1800 mm. Mindez egy új, 4500 négyzetméteres gyártócsarnokba kerül. A vállalat által nyújtott „Full lifetime-care” komplex szolgáltatás másik meghatározó, a lemezalakítási tevékenységet is támogató szerszámgyártási tevékenység fejlesztése is része a projektnek. A 2017 augusztusában befejeződő beruházási projekt méltó ünnepe, illetve mérföldköve lesz a HAJDU Cégcsoport, illetve azon belül a HAJDU Autotechnika Zrt. életének.

A Hajdu lemezmegmunkálással, lemezalakítással előállított alkatrészek gyártásával foglalkozik, elsősorban kipufogórendszerekhez, ülésekhez készítenek alkatrészeket és karosszériaelemeket

Üzletfejlesztés: Harsányi József, vezérigazgató helyettes

Tel: +36/52/582-773

[email protected]

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink