Gyártósor Ismerje meg az IoT-iparágvezető új tervezőszoftverét!

Ismerje meg az IoT-iparágvezető új tervezőszoftverét!

Kuthi Áron | 2019.04.29 11:18

Ismerje meg az IoT-iparágvezető új tervezőszoftverét!

Az IoT-iparágvezető PTC globális szoftverfejlesztő cég piacra dobta 3D CAD platformjának legújabb verzióját. A Creo 6.0 új funkciókat mutat be a valós idejű szimuláció, a kiterjesztett valóság (AR) és az additív gyártás területén valamint a hatékonyságnövelés területén. A szoftvert Magyarországon az S&T informatikai tanácsadó vállalat terjeszti.

Hirdetés

A verzió nagy újítása, hogy a mérnökök egyetlen rendszerben valósíthatják meg innovatív tervezési és gyártási projektjeiket. A termékfejlesztés gyorsan változó világában vezető tervező és gyártó vállalatok ezrei alkalmazzák a Creót, hogy gyorsítsák a terméktervezést. A Creo legújabb verziójával már intelligens terméket hozunk létre, mert segítségével valós időben lehet kommunikálni a partnerekkel, vásárlókkal az integrált kiterjesztett valóság segítségével.

– A PTC elindította a tervezés reneszánszát. A cégek a termékeiket digitálisan alkotják meg, és a Creohoz fordulnak valós idejű szimuláció, additív gyártást támogató tervezés, és az embereket a folyamatokba jobban bevonó biztonságos, felhő alapú kiterjesztett valóság alkalmazásához – mondta Brian Thompson, a PTC CAD üzletágának vezetője.

A Creo additív gyártási szolgáltatásaival komplex, parametrikus rácsozatok tervezhetők és nyomtathatók
A Creo additív gyártási szolgáltatásaival komplex, parametrikus rácsozatok tervezhetők és nyomtathatók

Valós idejű szimuláció

A nemrégiben bejelentett Creo Simulation Live valós idejű visszajelzést ad a tervezési döntések hatásáról, lehetővé téve az integrált szimuláció vezérelt tervezést. Ez egy teljesen integrált, villámgyors, és egyszerűen használható szimuláció. A tervezők mostantól gyorsabban iterálhatnak, gyorsabban fedezhetik fel a problémákat, egyszerűsíthetik le a munkafolyamataikat, csökkenthetik a költségeiket, több variációt próbálhatnak ki, és jobb terméket tervezhetnek gyorsabban.

Együttműködés a kiterjesztett valóság segítségével

Ez a felhő alapú technológia új, hatékony és látványos eszközt ad a mérnökök kezébe, hogy biztonságosan oszthassák meg a terveket a kollégáikkal, partnereikkel, beszállítóikkal. A Creo AR Design Share minden Creo munkahelyen elérhető, a tervezők és gyártók gyorsabban iterálhatnak, kevesebb prototípusra lesz szükségük és a terv zsűriken közérthetőbb módon tudják megosztani a dizájnokat. A Creo 6.0 fontos új funkciója az AR-engedélymenedzsment. Akár 10 modell is megosztható, és a tervek minden eddiginél látványosabb módon jeleníthetők meg okostelefonon, tableten vagy éppen HoloLense-en.

Tervezés additív gyártáshoz

A felhasználók megtervezhetik, optimalizálhatják, validálhatják és ellenőrizhetik a nyomtatást. A termék függvényvezérelt rácsszerkezetek kialakítására is még nagyobb támogatást ad. A tervezők analizálhatják és optimalizálhatják a gyártási orientációt, csökkentve ezzel a nyomtatási időt, minimalizálva támaszték anyagszükségletét, és maximalizálva a tálca kihasználtságát.

A Creo Simulation Live (Powered by Ansys) másodperceken belül ad eredményeket szerkezeti, modális és hőtani problémákra
A Creo Simulation Live (Powered by Ansys) másodperceken belül ad eredményeket szerkezeti, modális és hőtani problémákra

Hatékonyságnövelés, felhasználóbarát környezet

A mini eszköztárak használatát kiterjesztették az építőelemek létrehozására és módosítására, a modernizált építőelem vezérlőpulttal gyorsabba vált a munka, a modellfa használata még rugalmasabbá vált. Ezen felül jelentős fejlesztések történtek a várszerkezetek, és csavarkötések tervezése, a 3D-s rajzkészítés, kábelezés és az alapmodellezés területén.

A S&T május 7-én sorra kerülő S&T FOCUS 2019 – Creo 6.0 CAD/PLM Nap című rendezvényén részletesen is meg lehet ismerkedni a szoftvercsomaggal. Az informatikai tanácsadó cég várja az ipari cégek gépészmérnökeit és műszaki vezetőit, valamint a műszaki oktatási intézmények tanárait és hallgatóit a termékfejlesztés, gyártás és szimuláció területéről. Időpont: 2019. május 7., kedd, 8.00-15.00 Helyszín: Sugár Event Center, H-1148 Budapest, Örs vezér tere 24., 1. emelet.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink