Best Practice Hibamentes gyártás automatizált tömegméréssel – METTLER TOLEDO

Hibamentes gyártás automatizált tömegméréssel – METTLER TOLEDO

METTLER TOLEDO | 2016.10.05 08:00

Hibamentes gyártás automatizált tömegméréssel – METTLER TOLEDO

A gyártási folyamat során a METTLER TOLEDO által kínált automatizált tömegmérésre készült eszközök rendkívül hatékonyan segítik a hibás alkatrészek, modulok és készletek kiszűrését.

Hirdetés

Semmi kétség afelől, hogy a hibamentes gyártás alapjai a fenntartható termékek, a megfelelő eljárások és a képzett munkaerő. Mindamellett a gyártás közbeni minőségellenőrzésre továbbra is szükség van a hibás termékek kiküszöböléséhez, mielőtt azok eljutnának a következő gyártási lépéshez – vagy még rosszabb esetben a vásárlókhoz. A teljesség ellenőrzése automatizált tömegméréssel a gyártási folyamat során egy nagyon sikeres és egyszerű módszernek bizonyult a hibás alkatrészek, modulok és készletek azonosítására. Az automatizált tömegmérés egy olcsó, megbízható és gyors módszer, amely igen kis helyet igényel a kompakt gépeken belül.

Több nagy sebességű ellenőrzőpont

A hibamentesség elérése a többlépéses termelési műveletekben esetenként számos, a gyártási folyamatba integrált minőségellenőrzést igényelhet. A hibás alkatrészeket minden egyes ellenőrzőpontnál ki kell szűrni, hogy elkerüljük a hibás félkész termékek, modulok és készletek számának növelését. A közbenső minőségellenőrzéshez szükséges idő azonban ellentmondásba kerülhet a nagy átbocsátási teljesítmény iránti szükséglettel. Következésképpen a minőségellenőrzést a termelési eljárásban alkalmazott tempóban kell végrehajtani. A modern, automatizáláshoz készült tömegmérő modulok a legkisebb tömegbeli eltérést is a másodperc töredéke alatt érzékelik, és az adatokat villámgyorsan eljuttatják a vezérlőrendszerbe.

Könnyebb és gazdaságosabb alkalmazás

Elfogadott nézet, hogy a képalkotó rendszerek és a hasonló megoldások a minőség-ellenőrzésben nagyon precízek és ugyanakkor gyorsak is lehetnek. A sikeres alkalmazás megvalósítása azonban gyakran időigényes, és néha költséges megvalósíthatósági vizsgálatokat igényel. A tömegméréshez nincs szükség alkatrész-specifikus szoftverre. A technológia tökéletesen működik még teljes sötétségben is, és a fényvisszaverő felületek sem számítanak. A terméken belüli üregek megbízhatóan érzékelhetők a tömegméréssel. Következtetésként elmondható, hogy a tömegmérés nem igényel bonyolult körülményeket, mechanikailag és elektronikusan egyszerűbb integrálni a gépekbe és azok adatfeldolgozó rendszereibe.

Nagyobb pontosság és megbízhatóság

A mérleget használó tömegalapú teljesség-ellenőrzési módszerrel a felhasználók megbízhatóan érzékelhetnek akár egymilliomodnyi hiányt is. Kiváló ismételhetősége és hőmérsékleti stabilitása hosszú időn át stabil és megbízható eredményeket biztosít.

Egyszerűen ellenőrizhető vizsgálati berendezés

A tömegmérés révén a kalibrálás, nyomon követhetőség és dokumentálás egyszerűen meg tud felelni az ISO9001 vagy TS16949 szabványoknak. A legtöbb modern tömegmérő modul beépített kalibráló súlyokkal rendelkezik, amelyekkel bármikor tesztelhető működőképességük és pontosságuk.

www.mt.com

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink