Gyártók Hegesztési védőgázok új generációja

Hegesztési védőgázok új generációja

autopro.hu | 2019.10.14 13:30

Hegesztési védőgázok új generációja

A járműiparban és a fémszerkezetgyártásban a termelékenységet nagymértékben befolyásolja a hegesztés sebessége és az utómunka mennyisége, amelyekre jelentős hatást gyakorolnak a hegesztési védőgázok. Adott feladatra optimalizált védőgázok alkalmazásával nagyobb hegesztési sebesség, kevesebb utómunka és selejt, jobb minőségű varrat érhető el.

Hirdetés

Az univerzális, széles felhasználási körű kétkomponenses védőgázokkal összehasonlítva egy-egy szűkebb alkalmazási területen a hagyományos, illetve az új alapanyagok esetében jobb hegesztett kötés, kevesebb fröcskölés és szebb varratkép érhető el a korszerű háromkomponenses védőgázokkal, kézi és gépesített hegesztés esetén egyaránt. A feladatra optimalizált összetételükkel és az ennek megfelelő hegesztési paraméterek beállítását követően nyújtanak kisebb gyártási költség mellett jobb teljesítményt akár minőségben, akár termelékenységben.

A háromkomponensű gázkeverék használata mellett a varraton képződött salak mennyisége jelentős mértékben csökken, így nem szükséges a salakszigetek eltávolítása az utómunkálatok során, valamint a védőgáz-keverék használatával csökkent a fröcskölés okozta fémcseppek eltávolítására fordított idő is.

Megtakarítás a Messer új keverékeivel:
• idő – akár 20%-kal gyorsabb hegesztés;
• hatékonyság – akár 90%-kal kevesebb utómunka, jobb hegesztési minőség, kevesebb salakot tartalmazó varratok;
• pénz – mintegy 5%-a átlagosan a teljes gyártási költségből a védőgáz költsége, mely jelentősen csökkenthető.

Szeretne azonnal hozzáfogni a megtakarításhoz, de több információra lenne szüksége? Tesztelje a Messer korszerű háromkomponenses védőgázkeverékeit szakembereinkkel! Hegesztési bemutató keretében a Messer-specialisták segítenek kiválasztani a megfelelő gázkeveréket az adott feladathoz, a rendelkezésre álló hegesztőgépekhez, optimalizálni a hegesztőgépek paraméter beállításait és kiszámolni az elérhető egyedi megtakarítást.

További információért látogasson el a Messer weboldalára!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink