Best Practice Folyamatos fejlesztések a PEMÜ Zrt.-ben

Folyamatos fejlesztések a PEMÜ Zrt.-ben

2016.10.07 11:00

Folyamatos fejlesztések a PEMÜ Zrt.-ben

A kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység évtizedek óta szorosan kapcsolódik a cég tevékenységéhez, ezek kiemelt fejlesztési projektekként hazai és európai uniós pályázatokon keresztül valósultak meg.

Hirdetés

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. közel hatvan éve foglalkozik a műanyag-feldolgozás különböző területeivel. Tevékenységi körébe tartozik a fröccsöntés, a poliuretánhabosítás, az extrudálás és a speciális műanyag-feldolgozás. A kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység évtizedek óta szorosan kapcsolódik a cég tevékenységéhez, ezek kiemelt fejlesztési projektekként hazai és európai uniós pályázatokon keresztül valósultak meg. 14 hazai és nemzetközi projektben összesen 214 partnerrel működtek együtt.

A PEMÜ Zrt. fejlett minőség és környezetirányítási rendszereket működtet: ISO 9001 és 9002, ISO 14001, ISO/TS 16949:2009

A társaság sikeres működésének alapja a folyamatos fejlesztés és megújulás. A PEMÜ Műanyagipari Zrt. vezetése 2014-ben meghirdette öt éves időszakra vonatkozó növekedési stratégiáját, amely a géppark, az épületek, a technikai felszereltség és a tudás megújításán alapuló növekedésre helyezi a hangsúlyt. Meghatározóan autóipari beszállítóként a hosszú távú együttműködési megállapodások fenntartása, illetve bővítése és új piaci lehetőségek realizálása érdekében valósulnak meg a fejlesztések.

A gyártási folyamatok optimalizálása érdekében a poliuretán területen komplex szervezeti, technikai és technológiai fejlesztések valósulnak meg a vevői elégedettség növelése érdekében.

A műanyag fröccsöntés területén is folytatódik a kapacitásbővítés. A gépek záró ereje 35 tonnától 2600 tonnáig terjed, többsége robottal felszerelt.
A Szerszám Üzem komplex megújulása során a gépparkon kívül tervezési és mérési rendszerek fejlesztése is megvalósult.

(X)

Kiemelt Partnereink