Best Practice ESPRIT 2016 újdonságok

ESPRIT 2016 újdonságok

S&T | 2016.09.26 06:32

ESPRIT 2016 újdonságok

A CAM piac egyik legnagyobb innovátora, a DP Technology Corporation megkezdte az új ESPRIT®2016 szállítását, amely több területen úttörő technológiákat vonultat fel.

Hirdetés

ProfitTurning™ - a produktivitás új szintje esztergálásban
Az ESPRIT®2016-ban elérhető az ESPRIT új PhysicsBased Cutting Engine-jén alapuló, innovatív, nagy sebességű eszterga nagyolási stratégiája, a ProfitTurning™. A hagyományos nagyolási stratégiákkal szemben, amelyek csak a megmunkálandó geometrián alapszanak, a ProfitTurning™ a szerszámpálya generálása közben egyszerre több forgácsolási körülményt és a szerszámgép karakterisztikáját is figyelembe veszi, ami kihat a teljes megmunkálási teljesítményre.

Az ESPRIT 2016 ProfitTurning™ stratégia figyelemre méltóan tökéletesíti a lapka kontrollálását kemény anyagok esetén, mint pl. a titánium ötvözetek vagy Inconel forgácsolásakor, továbbá nagy mértéken csökkenti a rendellenes forgácsolási erőhatásokat és a beremegési hajlamot. A nettó eredmény a drasztikusan lecsökkent megmunkálási idő, akár 50% megtakarítás a hagyományos forgácsolási módszerekkel szemben – mondta Cedric Simard, a DP Technlogy marketing és kommunikációs igazgatója.

Az Új ProfitTurning segítségével akár kétszeres hatékonyság is elérhető

Sokkal gyorsabb szimuláció
A szimuláció sebessége sarokponti kérdés egy CAM szoftver esetében. Az ESPRIT továbra is a frontvonalban helyezkedik el a szimuláció gyorsításában folytatott fejlesztésekben, kompromisszumok nélkül biztosítva a már megszokott pontosságot és stabilitást. Az ESPRIT 2016 nagyobb szimulációs sebességet és magasabb minőséget kínál, a felhasználó értékes idejét takarítva meg. A sebesség növekedése különösen a komplex megmunkálások esetén szembetűnő.

Fejlesztések a szerszámkezelésben
Az ESPRIT 2016 haladó szerszámbeállítási lehetőségei a CAM programozóknak kiemelkedő szerszámkezelési megoldást biztosítanak. Továbbá a hordós szerszámalak kezelése az 5- és 3-tengelyes megunkálási ciklusok alkalmazási lehetőségeit terjeszti ki. Ráadásul a felhő alapú ESPRIT támogatja a MachiningCloud alkalmazást, ami biztosítja a felhasználónak az ideális szerszám megoldást és könnyedén közvetlenül importáható az ESPRIT-be.

A CAD integráció fejlesztései
Az ESPRIT 2016 kiemelkedő CAD építőelem felismerés funkciója segítségével detektálható és javítható bármely akut, nem látható hiba az importált CAD modelleken. Lehetőség nyílik a lekerekítések eltávolítására és lekerekítésből vezérgörbe kinyerésére vezérgörbe menti marás definiálásához. Az új furatfelismerés algoritmus az ESPRIT 2016-ban automatikusan felismeri a különböző típsú összetett furatokat és külön névvel látja el őket. Előre definiálható a nem teljes furatok kezelése nyitási szög alapján, pontosabbá és hatékonyabbá téve a megmunkálást.

Az új geometriai szerkesztő eszközökkel CAD rendszer nélkül is elvégezhetők egyszerűbb műveletek, pl. lekerekítések eltávolítása, módosítása

A huzalszikra forgácsolás újdonságai
A huzalszikra forgácsolás ESPRIT 2016-os fejlesztései megkönnyítik a nagyolás programozását. Az opcionális átvágás biztonsági távolság egy további biztonsági távolságot specifikál, ami csökkentheti a szükséges köszörülést. Másik fejlesztés az első átvágás optimalizálás, ami a huzal újrafűzésének elkerülésétől véd nem előfúrt helyeken.

5-tengelyes megmunkálás
A folyamatos 5-tengelyes építőelemek az ESPRIT 2016-ban csökkentik a nem várt süllyedés típusú mozgáselemek számát palástmarás ciklusoknál. Spriál nagyolás esetén lehetőség van az előtolási sebesség növelésére nem forgácsoló pályaszakaszokhoz. Az ESPRIT 2016 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a megfelelő szöget állítsák be a szerszámon, és/vagy a darabon, ha egynél több lehetőség áll rendelkezésre a következő művelethez. Mindegyik forgástengely külön szerkeszthető, így a felhasználók felülbírálhatják a szoftver által felkínált forgásokat.

Az ESPIRT 2016 gyorsítja a megmunkálást a megnövelt szimulációs sebességgel és az innovatív forgácsolási stratégiákkal úgy, hogy közben programozási időt takarít meg és optimalizálja a profitot.

AZ ESPRIT a világ egyik vezető CAM szoftvere, ami támogatást biztosít 3-5 tengelyes marás, 2-22 tengelyes eszetergálás és 2-5 tengelyes huzalszikra forgácsolás programozásához. A szerszámgép fejlesztőkkel közösen végzett fejlesztés lehetővé teszi a legkorszerűbb gépek kezelését illetve a szotver fejlesztője gépspecifikus dedikált gépszimulációt és posztprocesszorokat biztosít a hatékony programozáshoz.

Az ESPRIT 2016 új szimulációs motorjával érezhetően nő a sebesség, és egyszerűbbé válik az NC pályák optimalizálása

További információk:
S&T Consulting Hungary Kft.
+36-1/371-8060, www.snt.hu/cad
http://www.espritcam.com/esprit2016/home

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink