Best Practice ESPRIT 2015 – átfogó, high-tech CAM megoldás haladóknak (x)

ESPRIT 2015 – átfogó, high-tech CAM megoldás haladóknak (x)

autopro.hu | 2015.07.16 14:08

ESPRIT 2015 – átfogó, high-tech CAM megoldás haladóknak (x)

A DP Technology által fejlesztett ESPRIT önállóan alkalmazható CAM megoldás, ami gyakorlatilag bármilyen CAD szoftverből származó modellt képes közvetlenül megmunkálni. A szoftver olyan gyártóknak ideális elsősorban, akiknél nem a tervezés, hanem a gyártás kapja a fő hangsúlyt, jellemzően többféle CAD formátumból dolgoznak, különböző szerszámgépekkel rendelkeznek.

Hirdetés

ESPRIT 2015 – 3333€

Az ESPRIT nem tartozik a legolcsóbb CAM rendszerek közé. A gyártó egyértelműen a csúcskategóriát célozza meg a szoftverrel. Most azonban az S&T a gyártó támogatásával szeptember végéig a 2,5 tengelyes maró csomagja mellé díjmentesen adja az ESPRIT 4800€ értékű 3-tengelyes freeform, HSM maró modulját, így a szoftver 3333€ ellenében birtokba vehető – egy év szoftverkövetés megvásárlása mellett. A csomag opcionálisan kibővíthető más haladó technológiákkal, mint például az 5-tengelyes marás, eszterga megmunkáló központok, svájci esztergák, huzalos szikraforgácsolók programozása. Az promóció kiváló lehetőséget teremt a magyar kkv-knak egy igazán nagy teljesítményű, magyar felülettel rendelkező CAM rendszer beszerzésére és más, kisebb teljesítményű vagy éppen költségesebb szoftverek kiváltására.

Az ESPRIT a legkomplexebb svájci esztergákat is hatékonyan programozza

A szerszámgépgyártók ajánlásával

A DP Technology szorosan együttműködik a gépgyártókkal, mint például a DMG MORI, Mazak, Okuma, ONA, HAAS, Citizen, Sodick vagy az Agie Charmilles. A vezető gyártókhoz a DP Technology szakembereket helyez ki, hogy közösen alakítsák ki a szerszámgépeket „csúcsra járató” optimalizált CNC programozói környezetet, poszt-processzorokat és gépszimulációt az ESPRIT-ben. ESPRIT megmunkálások sokasága élőben tekinthető meg a legkülönbözőbb gyártók gépein a www.youtube.com/user/cadcamplm oldalon.

Ennek a Chiron gépnek a gépszimulációját és a poszt-processzorát is az S&T mérnökei készítették

Megmunkálás minden CAD geometriából vagy anélkül

Az ESPRIT képes a piac meghatározó CAD rendszereiből – Creo (Pro/ENGINEER), CATIA, Solidworks, Inventor, UG NX, Solid Edge – közvetlenül modelleket beolvasni. Ezzel megtakarítható az utólagos javítás, és elejét lehet venni a legtöbb programozási nehézségnek. Az FX technológiának köszönhetően a szoftver felismeri a CAD rendszer építőelemeit, vázlatait és automatikusan kiválasztja az azoknak megfelelő gyártási szekvenciákat a beépített tudásbázis alapján. Ha kapott modell nélkül kell egy terméket gyártani, lehetőség van a beépített testmodellező rendszerrel a 3D-s modellek elkészítésére is vagy drótvázból dolgozni 2D geometriából.

ESPRIT KnowledgeBase™ - tudásbázis alapú megmunkálás

Az ESPRIT egyik legnagyobb erőssége a magas szintű automatizálás. A szoftverhez eleve biztosítanak egy kiterjedt gyártási tudásbázist, ami tartalmazza a preferált szerszámokat, azok kiválasztási logikáját. A szerszámokhoz anyagfüggő előtolási és forgácsolási sebesség adatok tartoznak. A különböző megmunkálás típusokhoz iparági jó gyakorlatok alapján alapértelmezéseket és bevált megmunkálási folyamatokat kínál fel, amik természetesen felülbírálhatók. A beépített, gyári tudáselemek sajátokkal bővíthetők, így maximálisan az adott cég adottságaira szabható a rendszer. A szabály és kifejezés építővel megadható, hogy az ESPRIT hogyan adaptálódjon a különböző geometriákhoz.

Az ESPRIT kimondottan turbinagyártók számára fejlesztett algoritmusokat is tartalmaz

ProfitMilling: 75 százalékos ciklusidő csökkenés és ötszörös szerszám élettartam

Az ESPRIT szabadalmaztatott HSM nagyoló technológiája, a ProfitMilling a nevéhez hűen drasztikusan javítja a gyártás profit termelő képességét. A technológia erejét a következők adják:

  • a szerszámra alkalmazható legnagyobb axiális fogásvételt tesz lehetővé, így kevesebb fogásból bontható ki az adott üreg
  • a lágy mondatváltások és trochoidal pályaalakok alkalmazása, valamint a relative kicsi radiális fogásvételek miatt közel állandó a szerszámterhelés
  • a szoftver az előtolást folyamatosan, pontról-pontra maximalizálja a szerszámpályákon belül
  • a szerszám palástéle folyamatosan a lehető legnagyobb fogásban van, így a teljes élhossz egyenletesen kopik, ez szerszám élettartam növekedést eredményez
  • a fentiek miatt a szerszámgépre is kisebb dinamikus erőhatások hatnak, így annak is nő az élettartama
A ProfitMilling HSM technológiával akár ötszörösére nőhet a szerszám élettartama, és 75 százalékos ciklusidő csökkenés is elérhető

A gyakorlat is igazolja, hogy akár 75 százalékkal is csökkenthető a ciklusidő, és egyben ötször tovább használhatók a szerszámok. Ez hatalmas versenyelőnyt jelent mind gyártási időben, mind költségben.

Alkatrészek és szerszámok marása egyetlen környezetben

Régebben az ESPRIT elsősorban az alkatrészgyártásra koncentrált. Pár éve azonban a DP Technology felvásárolta a kimondottan autóipari szerszámgyártásra szakosodott olasz Auton nevű szoftvert, és a haladó 3-5 tengelyes felület maró funkcióit beintegrálta az ESPRIT-be. A ProfitMilling nagyolás és az új szabadformájú simítási lehetőségek ma különlegesen erős kombinációt jelentenek, legyen szó prizmatikus alkatrészek vagy komplex, szoborszerű felületek megmunkálásáról.

Eszterga-megmunkálóközpont programozás

Minél komplexebb egy gyártógép, annál jobban kidomborodnak az ESPRIT előnyei. A szoftver egyaránt hatékonyan támogatja a 3-5 tengelyes szimultán szabadkontúros marást, az ellenorsós, többfejes szinkronizált programozást. Az A, B, C, X, Y, Z tengelyek bármely konfigurációja hatékonyan programozható. Az ilyen komplex gépeknél különösen fontos a jó minőségű poszt-processzor és a megbízható gépszimuláció. A szoros gépgyártói kapcsolatok miatt az ESPRIT felhasználók gyorsan munkára foghatják a megvásárolt gépeket.

2-22 tengelyes esztergálás, svájci esztergák

Az ESPRIT átfogó megoldást nyújt a hagyományos, és többtengelyes esztergáláshoz. A gyártásban az egyik legnagyobb kihívást a többrevolveres, többorsós svájci esztergák programozása jelenti. Az ESPRIT akár 22 szimultán tengelyt is tud kezelni, közvetlen CITIZEN, DMG, STAR, MAIER, MIYANO, TORNOS, TSUGAMI támogatással.

2-5 tengelyes huzalszikra forgácsolás

A szoftver automatikusan kezeli a huzalbefűzési-, elvágási folyamatokat, valamint az olyan gépi funkciókat, mint az öblítés, tank feltöltés, leeresztés. Könnyedén programozhatók vele a fröccs-szerszámoknál, süllyesztékeknél járatos komplex fokos vágások. A szoftver extrém gyorsan generálja a 4 tengelyes kontúrciklusokat. Az ESPRIT a különböző gépekhez gépspecifikus felhasználói felületet biztosít.

Előtérben a háttér

A legkorszerűbb szoftver sem ér semmit, ha nincs mögötte megbízható szakértői csapat, aki képes életre kelteni az előnyöket. Az ESPRIT szoftverhez magyar nyelvű felhasználói felületet, magyar nyelvű oktatóanyagokat és webinarokat nyújt az S&T. Az S&T mérnökei 23 év tapasztalattal rendelkeznek, eddig 197 testreszabott posztprocesszort, több, mint 100 egyedi gépszimulációt készítettek, számos DNC és MDC rendszert üzemeltek be. Az S&T-nél az ország egyik legfelkészültebb szakértői gárdája áll rendelkezésre a felhasználók kiszolgálásához.

A magyar nyelvű felhasználói felület még komfortosabbá teszi a szoftver használatát

További információ:

S&T Consulting Hungary Kft.
www.snt.hu/cad, 06-1/371-8060

Hirdetés

Kiemelt Partnereink