Best Practice Az év legjelentősebb beszállítói rendezvénye Kecskeméten

Az év legjelentősebb beszállítói rendezvénye Kecskeméten

autopro.hu | 2014.10.10 09:31

Az év legjelentősebb beszállítói rendezvénye Kecskeméten

Harmadik alkalommal rendezett autóipari beszállítói konferenciát a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda, ahol nem volt hiány jó gyakorlatokból és hasznos tapasztalatokból.

Hirdetés

A szeptember végén tartott rendezvényen a klasszikus beszállítói lánc több szintjének képviselői is beszámoltak a beszállítófejlesztés mindkét partneri oldalt érintő sajátosságairól. Szemereyné Pataki Klaudia, az alföldi nagyváros alpolgármesterének köszöntő szavai után képet kaphattak a jelenlévők a Volkswagen-csoport hazai és kelet-európai tapasztalatairól, Hajas János, a konszern minőségügyi auditorának tolmácsolásában. Rögtön ezt követően egyik magyar beszállítójuk, a Jász-Plasztik műszaki menedzsere mutatta be az érem másik oldalát. A beszállítók fejlesztésében fontos szerepe van természetesen az állami szerveknek is, ezt a feladatot elsősorban a HIPA, vagyis a Nemzeti Befektetési Ügynökség látja el idehaza. Kokas Tamás osztályvezető arról beszélt, hogy milyen ösztönző eszközök állnak rendelkezésükre.

Beszállítói konferencia Kecskeméten
Nézze meg a helyszínen készült fotókat! Kattintásra képgaléria nyílik.

A szűkebb régióban vezető szerepet betöltő első szintű beszállító, a Knorr-Bremse részéről Lantos Gábor mérnök tájékoztatta a hallgatóságot vállalatcsoportjuk együttműködéseivel kapcsolatban, s a korábbi előadáspárhoz hasonlóan ezúttal egy Tier 2 szintű beszállító, a B&S Elastic szemléltette, mivel is jár egy ilyen beszállító beszállítójának lenni.

A konferencia közepén a szervezők részéről Szabó András Viktor, a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda ügyvezetője számolt be az aktuális VDA QMC képzési trendek mellett, a cég beszállító-fejlesztési tapasztalataikról és eredményeikről.

Az ebédet követően a térség domináns OEM vállalata, a Daimler konszern részéről Arsim Deskay ismertette a Q-Help folyamatot, annak alkalmazását és következményeit a beszállítókra. Ezután ismét előadáspár következett: a ZF Hungária beszerzési vezetője, Juhász Péter mutatta be lokalizációs eredményeiket, valamint a nekik beszállító Kovács Kft. ügyvezetőjével, Fűtő Jánossal adtak tájékoztatást cégeik kapcsolatáról, közös eredményeikről.

Kerekasztal beszélgetés zárta a szakmai előadásokat

A számos sikertörténet szálait kerekasztal beszélgetés során fűzték csokorba az előadók, majd a konferencia résztvevői a Mercedes-Benz, illetve a Knorr-Bremse helyi gyárának meglátogatása révén láthatták a gyakorlatban is működni mindazt, ami a gazdag szakmai nap előadásaiban elhangzott.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink