Best Practice AICON StereoScan neo fehérfény szkenner

AICON StereoScan neo fehérfény szkenner

Hexagon Metrology Kft. | 2017.10.20 11:01

AICON StereoScan neo fehérfény szkenner

“Lásd, amit mérsz“ – a Hexagon Manufacturing Intelligence bemutatja a profilmérés új dimenzióját. A SWYM technológia segítségével most lehetővé válik a mérési eredmények közvetlenül a munkadarabon történő vizuális megjelenítése.

Hirdetés

Új mérföldkő a profilmérésben

Korábban a vetített maszk segítségével történő optikai mérés nagyban függött a szkennelendő darab sajátosságaitól. A mérési eredményeket nagyban befolyásolta a mért tárgy felületének színe, illetve annak fényvisszaverési képességei. Ezen problémára jelent megoldást az AICON StereoScan neo típusú mérőgép adaptív, digitális teljes színskála darabra visszavetítő technológiája, mely biztosítja a megfelelő korrekciót a szín és a fényerősség szabályozása által az adott felület tulajdonságaihoz igazítva.

Az adaptív teljes színskála kivetítési technológia nem csak azon színes minták darabra vetítését teszi lehetővé, melyek szükségesek a színek tárgyra történő vetítéséhez, hanem a keletkezett mérési adatokét is. Ez többek között a CAD modellhez viszonyított eltérések vizuális, színes azonnali megjelenítését is megengedi magán a darabon, melyek a tárgy felületének mérése után kerültek meghatározásra.

Ez az eljárás a felhasználó számára a munkafolyamat során teljesen új lehetőségeket biztosít. A szerszámkészítő és fröccsöntő iparban, avagy a minta ill. sablon készítés esetén, az alkatrész felületének eltérései gyorsan mérhetők és precízen megjeleníthetők lesznek az ún. SWYM technológia által. Az eltéréseket mutató, darabra vetített képek alapján a szükséges korrekciók azonnal a helyszínen elvégezhetők a munkadarabon. Hasonló módon, a minőségellenőrzési feladatok is azonnal vizuálissá tehetők és elvégezhetők a pontos további mérések a korrigáláshoz.

Legnagyobb felbontású szenzorral a maximális részletekért

A 8 vagy16 megapixeles digitális kamerával felszerelt AICON StereoScan neo a legmegfelelőbb eszköz a munkadarabok legrészletesebb alakzatvizsgálatához. Említésre méltó, hogy a berendezés 75 mm és 1.100 mm közötti mérési tartományban tud dolgozni a kamera lencséjének vagy az alapzatnak a cseréje segítségével.

Ez teszi az AICON StereoScan neo -t a piacon jelenleg kapható leghatékonyabb és legváltozatosabban bevethető optikai szkennerévé.

Legfőbb tulajdonságai és előnyei:

  • a legpontosabb 3D szkennelés
  • adaptív, teljes színskála darabra visszavetítő technológia a szín és fényerősség szabályozásával
  • a mért értékek színes visszavetítése (pl. CAD-al történő összehasonlítás)
  • rövid szkennelési idők gyors digitális vetítéssel
  • a mérési területek gyors és könnyű változtatása
  • a legnagyobb alakzatmérési pontosság a nagyfelbontású kamerás szenzoroknak köszönhetően
  • manuális tapintófejjel való kombinálhatóság
  • a szkennelés kiemelkedő stabilitása

Kiemelt Partnereink