Best Practice A Festo megkétszerezte az akkumulátorgyártás automatizálásából származó bevételeit

A Festo megkétszerezte az akkumulátorgyártás automatizálásából származó bevételeit

Festo | 2018.03.27 10:05

A Festo megkétszerezte az akkumulátorgyártás automatizálásából származó bevételeit

Az elektromos járművek iránti kereslet napjainkban rendkívül gyorsan növekszik, az autógyártó-ipar pedig jelentős bővülésen megy át. Ez dominóhatást gyakorolt az akkumulátorgyártókra is, hiszen az akkumulátor – az elektromos motor mellett – az elektromos autók szíve.

Hirdetés

A tisztán elektromos járművek esetében az akkumulátor a jármű hozzáadott értékének mintegy 30-40 százalékát képviseli. Világszerte épülnek új gyárak, s a jármű- és az akkumulátor-gyártók is törekszenek az automatizálásra. A lítium-ion akkumulátorok gyártása különleges kihívások elé állítja az automatizálási technológiát; az elektródák gyártásától a cellák gyártásán át az akkumulátoregység összeszereléséig.

A Festo bevételei az elektromobilitás növekvő piacán évről évre megduplázódtak az utóbbi két évben. Az automatizálási szolgáltatásokat nyújtó vállalat jelentős globális ügyfelek számára nyújt tanácsadást és termékeket, mint például a koreai LG Chem nagyvállalat és akkumulátorgyártó részére.

A Festo sikerének zálogai: a széles termékválaszték, melyben rézmentes termékek is megtalálhatók; a vállalat szolgáltatásai és mérnöki eszközei; valamint a világszerte megtalálható csapat, amely speciális szakismerettel, valamint olyan megoldási kompetenciával rendelkezik, mellyel az ügyfelek számára a projekttervezéshez és a koncepciók kialakításához szakértő tanácsadást tud biztosítani.

– Az LG Chem Korea vezető vállalata a fejlett akkumulátorok gyártásában, elektromos járművekhez (EV) való akkumulátor gyártóüzemet épít a lengyelországi Wrocławban. Európában ez lesz az első jelentős lítium-ion akkumulátor üzem, mely a járműipar számára fog energiatárolókat gyártani. A lengyelországi gyár handling eszközeinek beszállítója a Festo. Az LG nagyon hálás a Festo által biztosított szakértő tanácsadásért, termékválasztékért, minőségért, mérnöki koncepciókért és az automatizálási szakértők globális hálózatáért – mondta el Kim Sung Chul, az LG Gyártástechnikai Kutatóintézetének Akkumulátorszerelési Eszközök Technológiai Feladatainak vezetője.

– A főbb piacokon, világszerte dolgoznak szakértő csapataink, s velük ténylegesen globális partnerek lehetünk, illetve közvetlen kapcsolattartást és helyi ügyféltámogatást tudunk biztosítani. Mi a Festónál például már több mint két éve dolgozunk együtt az LG Chemmel. Nagy örömünkre szolgál, hogy erős nemzetközi versenytársak közül minket választottak, valamint az, hogy az akkumulátoregységek automatizálásával kapcsolatos megoldásainkkal és szakértelmünkkel hozzájárulhattunk a sikerhez. Az LG Chem új lengyelországi gyárához mi szállítottuk az összes elektromos tengelyt és szelepet. Az összes termék rézmentes kivitelű volt – nyilatkozta Johannes Strasser a Festo Global Key Account Management és a Industry Segment Management Electronics részlegétől.

A Festo mérnöki eszközeinek köszönhetően a megoldások és rendszerek virtuálisan mérhetők és tervezhetők, ezzel idő és költség takarítható meg a projekt- és rendszertervezésben. Ez a fázis jelenti az egyik legnagyobb költségtételt, ami a gép- és üzemépítés teljes élettartam-költségének mintegy 25-30%-át teszi ki. Az energiahatékony termékek és szolgáltatások az energiafogyasztás csökkentéséhez járulnak hozzá.

Kiemelt Partnereink