Tízezerszámra vándorolnak el a magyar szakemberek, a helyükre nem érkeznek külföldi munkavállalók
Tízezerszámra vándorolnak el a magyar szakemberek, a helyükre nem érkeznek külföldi munkavállalók
Nincs olyan régió és szakma, ahol ne lenne munkaerőhiány: megnyomta a pánikgombot a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). Szerintük elkerülhetetlen a harmadik országbeli munkavállalók behívása, különben visszaesik a gazdaság.
Nem találja ki, melyik volt a legnépszerűbb autómárka tavaly
Tavaly 96,5 ezer új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 25,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.
Százból kilencvenhat cégnél munkaerőhiány van
A cégek 81 százalékának leginkább szakmunkásra lenne szüksége, csaknem minden harmadik keres segéd-, illetve betanított munkást is, egyötödüknél pedig diplomás végzettségű munkavállaló hiányzik - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. novemberi reprezentatív, 1000 munkáltatóra kiterjedő felmérésből.
A magyar piac több mint tizede a Suzukié
A Magyar Suzuki 2009 óta először ismét rekord értékesítéssel zárta belföldön a 2016-os évet, a márka magyarországi piaci részesedése a 2015-ös 9,72 százalékról 11,67 százalékra nőtt.
100 ezer új autót látna az MGE az utakon
Az idén várhatóan 100 ezer új személygépjárművet helyeznek forgalomba, míg a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) célkitűzése, hogy ez a szám érje el az évi 120-130 ezret - mondta az MGE ügyvezető elnöke.
Emlékezetes interjúk: elviszi a magyar munkásokat a szlovákiai Jaguar Land Rover?
Fűzhet-e reményeket a magyar autóipar a 2018-as nyitrai nyitáshoz, válhat-e beszállítóvá magyarországi cég? Az szinte biztosra vehető, hogy közvetve-közvetlenül munkaerő-elszívó hatása lesz a gyárnyitásnak. A szlovákiai Közlekedésügyi Minisztérium államtitkárának, Érsek Árpádnak tettük fel a kérdéseket júniusban.
KARRIER HIRDETÉSEK
 Tesztmérnök
 Karbantartás vezető
 Minőségbiztosítási munkatárs
 Minőségirányítási mérnök
 Pályakezdő minőségbiztosítási mérnök

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu