Járműipari helyzetértékelések és seregszemle - Ez történt a 42. héten
Járműipari helyzetértékelések és seregszemle - Ez történt a 42. héten
A mögöttünk lévő hét egyértelműen az Automotive Hungary Kiállításról szólt, amelyen szinte mindenki megszólalt - de legalábbis ott volt - aki számít. A legrangosabb járműipari seregszemle adott témát bőven a jelen lévőknek, elég a munkaerőhiányra gondolni, ami mindannyiuk számára égető probléma, amire megoldást kell találni. A kiállításhoz kapcsolódó Techtogether verseny is ebben próbált segíteni.
Több mint 350 ezer munkahely szűnhet meg itthon a digitalizáció elterjedése miatt
A magyar gazdaság ígéretes pályán áll, de új kihívásokkal kell szembenéznie - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Járműipar 2016 címmel megrendezett Portfolió portál és a Magyar Gépipari Egyesület (MAGE) konferencián a Budapesti Vásárközpontban.
Átadták Budapesten a Lufthansa Technik repülőgépmérnöki központját
Átadták Budapesten a Lufthansa Technik új repülőgépmérnöki központját, amelyben ötven, magasan képzett mérnök kap munkát.
"Szeretnénk, ha a járműmérnöki szakra jelentkező hallgatók lemorzsolódása kisebb lenne"
Az egyetemi oktatókat, kutatókat és hallgatókat, valamint az ipari szakembereket, kutatókat, fejlesztőket és gyártókat igyekszik összekapcsolni mind a járműmérnöki oktatás, mind a kutatás és a gyártás területén a Miskolci Egyetem által szervezett Járműmérnöki és Járműipari Konferencia.
Gara Zsófia: nagyon jó alapokat biztosított a duális képzés
Négy fiatal diplomás szakemberrel kötött munkaszerződést tavasszal a MercedesBenz Gyár. A 24 esztendős Gara Zsófia elmondta: jó döntést hozott, amikor a műszaki pályát választotta. A vállalat energiaellátási és üzemeltetési területén dolgozó szakemberével induló karrierjéről beszélgettünk.
Ez igen! Ismét a BME FRT nyerte a mérnökversenyt!
Szakportálunk harmadik alkalommal rendezte meg a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyt.
KARRIER HIRDETÉSEK
 CAD termékfejlesztő mérnök
 Elektromos karbantartó
 Stratégiai beszerző
 Rendszerfelelős mérnök
 Fejlesztőmérnök

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu