Szijjártó: Győrben kell képezni Európa legjobb autóipari mérnökeit
Szijjártó: Győrben kell képezni Európa legjobb autóipari mérnökeit
Letették a mintegy 14,2 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ (FIEK) alapkövét a Széchenyi István Egyetemen. A beruházás azt a célt segíti, hogy az autóipari kutatások központjává tudjon válni Magyarország.
Miért jó járműipari szakmát szerezni?
Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára azon dolgozik, hogy a címbeli felvetés egyre kevésbé legyen kérdés. Hogy halad a cégek és az egyetemek közeledése? Vajon európai szintű képzőközponttá válhat-e hazánk? Felvesszük-e a tempót a megatrendek fejlődésével? Ezekről beszélgettünk az ipari és oktatói tapasztalattal is rendelkező szakpolitikussal.
A Bosch egyedülálló digitális logisztikai központot épít Hatvanban
A 17 milliárd forintos beruházás 250 munkahelyet teremt, az építkezés napokon belül megkezdődik és jövő február végére fejeződik be.
Dízelbotrány árnyéka vetült a Daimlerre is
A német Süddeutsche Zeitung csütörtöki beszámolója szerint a szövetségi közlekedési minisztérium vizsgálóbizottság elé rendelte meghallgatásra a Daimler konszernt az egyes dízelmotorok emissziós értékeinek manipulálásával kapcsolatban felmerült ügyészségi gyanú miatt.
Több országban az S&T tulajdonába került a Kapsch BusinessCom
Az S&T csoport bejelentette, hogy felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG. cseh, szlovák és magyar leányvállalatait. A megállapodást az S&T csoport és a Kapsch Csoport anyavállalatai írták alá, és az utóbbi három közép-európai országban tevékenykedő vállalatát érinti.
Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás Győrben
Hatodik alkalommal rendez Autóipari Beszállítói Konferenciát a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. Győrben szeptember 27-28-án. A rendezvény az idei évtől regionális, ugyanis a QFD a magyarországi mellett megkapta a VDA QMC képzések szlovéniai, horvát, szerb, bosnyák és makedón licencjogát is, ezért idén ezen országokból is várnak résztvevőket.
KARRIER HIRDETÉSEK
 Senior folyamatmérnök
 Projektmérnök
 Porsche-értékesítő
 Minőségügyi mérnök
 Minőségirányítási mérnök

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu