A 3D nyomtatás megoldást kínál az öntészet problémáira?
A 3D nyomtatás megoldást kínál az öntészet problémáira?
Az additív technológiák a nyakunkon vannak: már nem csak műanyag alkatrészeket lehet additív technológiával gyártani, hanem fémet is. Ennek óriási hatása lesz az öntészetre. Ez a Ipar 4.0 talán legnagyobb jelentőségű alkalmazása. Braun Zsolttal, a hengerfejeket gyártó Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. műszaki igazgatójával beszélgettünk.
A NAV-nak is feltűnt, hogy futószalagon hamisítják az autóipari termékeket
Évente több száz millió forintra rúg a hamisított autóipari termékek értéke, az ilyen áruk a közlekedők életét is veszélyeztethetik - mondta Teleki József ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának igazgatója szerdán Budapesten, a hamisítás elleni világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Digitális tudás: a magyarok a középmezőny sereghajtói
A szakemberek régóta kongatják a vészharangokat ez ügyben, többen kimondták már, hogyha az oktatásban nem történik változás, ellehetetlenednek a magyar vállalkozások.
A Kayser európai alternatívát jelent
A kiemelt járműipari központok mellett Komárom gazdagságában is egyre jelentősebb szerepet töltenek be az autóipari beszállítók. Ennek egyik legékesebb példája a német tulajdonban lévő Kayser Automotive Hungária Kft., amely évről évre felülmúlja saját teljesítményét.
Az autóipar miatt nőhet a magyar ipari termelés
Az ipari termelés áprilisi visszaesése ellenére idén 4-6 százalékos növekedésre számítanak az elemzők.
Speciális differenciálművel spórolnak tömeget a kecskeméti járműépítők
A Kefo Motorsport beszámolt az elmúlt időszak történéseiről: új támogatókat tudhat maguk mögött a Pallas Athéné Egyetem Formula Student csapata, továbbá az új jármű összeszerelése is napokon belül elkezdődhet.
KARRIER HIRDETÉSEK
 Üzemmérnök
 Gyártásfejlesztő mérnök
 Minőségügyi mérnök
 Folyamatmérnök
 Gyártástervező mérnök a Karosszériaüzemben

 

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu