Az intelligens város küszöbén Debrecen
Az intelligens város küszöbén Debrecen
Az okosvárost valójában nem informatikai rendszere, hanem a szolgáltatásokat jól kihasználó lakói tesznek teljes egésszé. Ezért tekinti egyik fő feladatának Debrecen, hogy a digitális készség és jártasság kialakításával adjon mindehhez belépőt. Megnéztük, hogy Magyarország második legnagyobb városában hogyan terveznek okosvárost. Az intelligens zebrát egy cég referencia gyanánt üzemelte be, de egyértelmű, hogy pályázni kell, ha kiterjedt rendszerekre van szükség. Mátyus László, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Smart City divíziójának vezető szakértője válaszolt.
A magyarországi autógyártókat nem érintette a zsaroló vírus - Szakértők újabb támadásra számítanak
Kérdésünkre az Audi, a Mercedes és a Suzuki kommunikációs osztályáról is azt a választ kaptuk, nem tudnak róla, hogy a zsaroló vírus problémát okozott volna a vállalatuknál. Szakértők közben arra figyelmeztetnek, a hackertámadások kapcsán az igazi kihívást a vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolt járművek jelentik majd a jövőben.
Palkovics a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpályáról tartott előadást az OECD-ben
Palkovics László az elektromos hajtású járművek, és azon belül is a vezető nélküli autók fejlesztésében és gyártásában történő magyar részvételről tartott előadást kedden Párizsban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magas szintű munkareggelijén.
Eljött az újgenerációs szerszámok ideje
A Dormer Pramet piacra vezette az újgenerációs tömör keményfém fúróit, kifejezetten több alkalmazási területű felhasználásra tervezve.
Egyenesen Japánból kap segítséget a SZEngine
Légrádi Gergellyel, a SZEngine Motorfejlesztő Csapat konstrukciós vezetőjével beszélgettünk. A sok újdonság mellett szóba került egy új projekt is, amelyhez várják az új tagokat és a szponzorokat.
Mérnökhallgatók, csináljátok meg nekünk az Ipar 4.0-t! - képgaléria a Techtogether díjátadóról
A Mach-Tech Ipar Napjai Kiállítással egy időben és helyen rendezte meg szakportálunk a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyt. Nemcsak értékes nyeremények cseréltek gazdát, hanem annál jóval értékesebb kapcsolatok is születtek.
KARRIER HIRDETÉSEK
 Minőségbiztosító mérnök - Gyártástechnológia - tervezés
 Gyártástechnológia - tervezőmérnök - Gyártástechnológia - tervezés
 Lean tréner
 Folyamatfejlesztő mérnök (LEAN)
 Termelési részlegvezető

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu