A kínaiak megveszik a miskolci Bosch-gyárat is
A kínaiak megveszik a miskolci Bosch-gyárat is
Egy kínai járműipari beszállítóhoz kerül a Bosch miskolci gyára, annak az akvizíciónak a részeként, amely a német vállalatcsoport indítómotorok és generátorok üzletágát érinti. A felvásárlás eredményeként a Bosch 14 országban található 16 telephelye kerülhet a távol-keleti vásárló tulajdonába, ha az eladást, az illetékes hatóságok, illetve a német munkavállalói képviselet jóváhagyja.
Lepsényi István: El kell érni, hogy ne kizárólag az autóipar húzza a gazdaságot
Az Audi tavaly decemberben a háromról átállt a két műszakos termelésre, és ez a gazdaság növekedésének ütemében is jócskán meglátszott- a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Gépipari Tudományos Egyesület éves közgyűlésén tartott előadásában a fővárosban.
A hét, amikor felkerültünk a Tesla térképére - ez történt a 17. héten
Végre Magyarországgal is számol az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla. A cég villámtöltőt épít Győrben ez év végéig. Közben a sztrájkbizottság megállapodott az Autoliv cégvezetésével a bérfejlesztés ügyében, és kiderült az is, hogy a komáromi Alumetal a Jaguarnak fog szállítani. Ja, és rekordévet zárt a kecskeméti Mercedes. Nézze át velünk a hazai járműipar elmúlt hetének történéseit!
Győri Audi: robotok segítségével képeznek ki ezer dolgozót a Q3 gyártására
Az Audi Hungaria Zrt. Oktatóközpontjában üzembe helyeztek két új, innovatív robotcellát, amik a Q3 gyártásához biztosítják a képzést. A robotcellák segítségével az SUV modell gyártásához szükséges új technológiákat sajátítják el a munkatársak és a szakmunkástanulók.
Nem tudja kifizetni az átlagmagyar egy új autó árát
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete értékelte az áprilisi járműeladásokat.
Okos kamionok: borulás előtt még sok mindent tehet az elektronika
A kamion pótkocsija csak vezetni nem tudja magát, de ma már olyan kritikus menetdinamikai helyzetekből is ki tudja magát menteni, amelyek régen borulással végződtek. Koleszár Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. tréler csoportjának vezetője a cég budapesti kutatás-fejlesztési intézetében, csapatában tréler-szoftverfejlesztők, tesztmérnökök dolgoznak - többek között - a menetstabilitás növelésén. A május 27-i tököli kamionos nyílt napon a borulást megelőző szoftverek működésével ismerkedhet az érdeklődő szakmai közönség.
KARRIER HIRDETÉSEK
 Folyamatfejlesztő mérnök (Budapest)
 Szerviztanácsadó
 Diszponens (Budapest)
 Műszaki szakoktató (Budapest)
 Project manager

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu