Az elektromobilitás lehet a hazai beszállítói szektor új kitörési pontja
Az elektromobilitás lehet a hazai beszállítói szektor új kitörési pontja
Magyarországon a járműgyártás területén két fő fejlesztési irány érhető tetten: az elektromobilitás és az önvezető autók. Az előbbi esetében a kormány által támogatott Jedlik Ányos Terv jelenthet garanciát, és adhat újabb lökést a magyar gazdaság húzóiparának, az autóiparnak - magyarázta lapunknak adott interjújában Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, akivel azt jártuk körbe, hogy mennyire versenyképesek a hazai járműipari beszállító kis- és középvállalkozások.
Cseppfolyós földgázzal hajtott buszt gyárt az Ikarus
Cseppfolyós földgázzal (LNG) hajtott buszok gyártásába kezd az év második felében az Ikarus. A társaság a BKV-val és a Volánnal is tárgyal ilyen járművek szállításáról.
Tíz éven belül 400 milliárd dolláros üzletággá fog nőni az elektromos motorgyártás
Az IDTechEx elemző cég készített egy kutatást az elektromos meghajtás jövőjéről, melyből kiderül, óriási növekedés fog végbe menni a területen a következő néhány évben. Összeszedtük a legfontosabb pontokat.
Topolcsik Melinda: a tatabányai Bridgestone csiszolatlan gyémánt, ékkő lesz belőle
Három japán és egy spanyol férfi vezető után most magyar hölgy az ügyvezető igazgatója a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-nek, aki kinevezése után adott interjút portálunknak.
Videóban mutatkozik be a BME FRT menedzsmentje
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói csapata évről évre bizonyít az általuk tervezett és épített együléses versenyautójukkal a Formula Student versenyeken, méghozzá olyan nagy sikerrel, hogy a tavalyi szezonban neves topcsapatokat is maguk mögött hagytak.
Hainbuch Manok CFK: minél könnyebb, annál jobb
Az űrhajózás és a versenysportok mellett a szerszám- és készülékgyártásban is teret hódít a minél könnyebb, ám erős szerkezetek készítése.
KARRIER HIRDETÉSEK
 Teszt technikus / Test technician
 Fejlesztőmérnök
 Termelési minőségügyi mérnök
 Logisztikai csoportvezető
 Alkalmazástechnikus és vevőlátogató

 Lájkolja facebook oldalunkat!
 Iratkozzon fel RSS csatornánkra!
 
© 2013. autopro.hu