Trend Új trend alakul: részecskeszűrőt a benzinmotorokba!

Új trend alakul: részecskeszűrőt a benzinmotorokba!

autopro.hu/B.B. | 2016.06.23 13:54

Új trend alakul: részecskeszűrőt a benzinmotorokba!

Mindent megtesznek az autógyártók, hogy elkerüljenek egy következő dízelbotrányt. A Daimler után most a Volkswagen is bejelentést tett.

Hirdetés

Részecskeszűrővel látja el a jövőben a Volkswagen a benzinmotorokat is, számolt be Matthias Müller konszernvezér a gyártó éves közgyűlésén. Az újítás egy éven belül elterjedhet a német gyártó új autói között, elsőként két közepes méretű SUV modellben debütál az újítás – írja az Automobilwoche.

Az Otto-motorok újítását az indokolja, hogy a Volkswagen hadat üzent a károsanyag-kibocsátásnak: a környezetvédelmi szabályok kilátásba helyezett szigorítása mellett a gyártó belső motivációja is óriási, hogy minél hamarabb kilépjen a dízelbotrány árnyékából, és mind a dízel, mind a benzinüzemű motorok minél kevésbé terheljék a környezetet. A gyártó az alternatív hajtásra is komoly hangsúlyt fektet.

A részecskeszűrőt 2017 júniusától az új Tiguan 1,4 literes TSI, valamint az Audi A5 motorjaihoz mellékelik majd. Müller úgy véli, a kibocsátott részecskék száma akár 90 százalékkal is csökkenhet, a konszern 2022-re pedig akár hétmillió, ezzel a technológiával ellátott járművet is értékesíthet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink