Trend Összefog a Mobileye és a Delphi

Összefog a Mobileye és a Delphi

autopro.hu/B.B. | 2016.08.25 11:39

Összefog a Mobileye és a Delphi

A két vállalat már 2019-re sorozatgyártásra kész autonóm technológiát alkotna. Előéletüket ismerve lesz miből építkezni.

Hirdetés

Együttműködésbe kezd az önvezető technológia terén eddig önállóan is komoly tapasztalatokat gyűjtő Delphi és Mobileye. A két beszállító nagymértékben automatizált rendszert készítene, a cél az, hogy az eltérő platformokon is működőképes technológia már 2019-ben készen álljon a szériagyártásra. Igaz, a hírek szerint az első ilyen szoftverrel felszerelt kocsik 2020-ban vagy 2021-ben jelenhetnek meg az utcákon.

Az érdeklődő autógyártóknak jó hír, hogy a kooperáció során fontos szempont lesz a leendő végtermék ára, a Mobileye első embere, Amnon Shashua szerint néhány ezer dollárért már a legkisebb gyártók is hozzájuthatnak majd az önvezető autók lelkét jelentő programokhoz és szenzorokhoz, mely az Automobilwoche szerint már nem csak autóutakon, hanem városokban is használható lesz.

A Delphi és a Mobileye bejelentése azért fontos, mivel a kisebb gyártók számára is lehetővé teszi versenyképességük megtartását, illetve a további piaci jelenlétet az önvezetés közelgő trendje ellenére. A fejlesztésre anyagi okokból kevésbé képes autógyártók ugyanis jelenleg komoly lemaradást szenvednek el a Daimlerhez, a BMW-hez, a GM-hez, a Fordhoz vagy épp a VW-hez képest, melyek esetenként más autóipari szereplőkkel társulva saját erőből fejlesztik a jövő technológiáját.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink