Trend Áram helyett benzint kér az elektromos Nissan

Áram helyett benzint kér az elektromos Nissan

autopro.hu/B.B. | 2016.11.04 10:30

Áram helyett benzint kér az elektromos Nissan

Carlos Ghosn tudja, mi jön a kis dízelek után: a Renault-Nissan szövetség első embere komoly változásokat vizionál Európában.

Hirdetés

Felgyorsulhat a Renault-Nissan által készített hagyományos meghajtású gépek háttérbe szorulása. A folyamat eddig az ázsiai piacok esetében volt inkább megfigyelhető, ám Carlos Ghosn szerint az ebbe a szegmensbe tartozó gépek hamarosan Európában is versenyképesek lesznek.

Az autonews.com szerint a Renault-Nissan eddig is a piaci trendek változására leggyorsabban reagáló gyártók között volt: erre példa a napokban bemutatott e-Power technológia is. A Nissan Note-on bemutatott megoldás lényege, hogy bár a kocsi közvetlen meghajtása kizárólag elektromos, az akkumulátor töltését egy benzinmotor végzi, vagyis valójában mégiscsak egy hibrid gépről van szó. A benzinmotor meghagyása miatt persze nem beszélhetünk zéró emisszióról, cserébe viszont a rendszer jóval kisebb akkumulátorokat igényel.

A cégvezér Carlos Ghosn szerint ez a technológia teljesen életképes lehet az öreg kontinensen. Megjelenésükre itt viszont még biztosan várni kell, a gyártó először már piacokon szeretne tapasztalatot szerezni az újdonságról.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink