Trend Villamosítja a Volvo a Polestart

Villamosítja a Volvo a Polestart

autopro.hu/V.V. | 2017.06.22 14:42

Villamosítja a Volvo a Polestart

A Geely tulajdonában lévő autógyártó, a Volvo Cars egyedülálló márkát hoz létre Polestar Performance üzletágában a villamos autókra összpontosítva.

Hirdetés

A prémium autógyártó bejelentette, hogy a Polestar különálló, globális elektromos autó vállalat lesz, amely a Volvo folyamatos átalakításának legújabb szakaszát jelöli.

A Polestar, amelyet a Volvo 2015-ben vásárolt meg, saját márkájú járműveket gyárt, miközben továbbra is frissítéseket nyújt a Volvo kínálatában. Az új kínálat főszereplői az elektromos járművek lesznek, melyek célja, hogy versenybe tudjanak szállni a Tesla és a Mercedes AMG, hasonló járműveivel.

– A Polestar hiteles versenytárs lesz a nagy teljesítményű, villamos gépkocsik feltörekvő világpiacán - mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. – A Polestar céggel az összes piaci szegmensben képesek lehetünk villamosított autókat kínálni a világ legigényesebb, legprogresszívabb autósai számára.

A Polestar üzleti tervének további részleteit 2017 őszén mutatják be. A főbb piacok valószínűleg Kína és az Egyesült Államok lesznek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink