Trend Tesztrepülésen vett részt a Toyota repülő autója – videóval

Tesztrepülésen vett részt a Toyota repülő autója – videóval

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.06 15:33

Tesztrepülésen vett részt a Toyota repülő autója – videóval

A Toyota jelenleg repülő autók fejlesztésével is foglalkozik. Terveikben áll, hogy egy egyszemélyes jármű a 2020-as tokiói olimpiai játékokon fog repülni. Az ötlet az, hogy a repülőautóval gyújtsák meg az olimpiai lángot a városban, mellyel hivatalosan is megnyitnák a játékokat.

Hirdetés

A projekt még koránt sincs kész arra, hogy lenyűgözze a világot, ahogy azt az alábbi videóban is láthatjuk. Az autó jelenlegi prototípusa vázból, akkumulátorokból és rotorokból áll, és valószínűleg még jócskán fog súlyban is gyarapodni.

A repülőautót a Cartivatorral együtt készíti a Toyota, amibe a vállalat eddig 400 ezer dollárt fektetett, hogy megvalósíthassák a projektet. A mostani tesztrepülés Japán középső részén volt, egy iskola udvarán.

A vállalat már rengeteg új technológiát és közlekedési lehetőséget kitalált, beleértve a Lexus márkája által készített luxus jachtjait is, továbbá energetikai konszernként is tevékenykedni szeretne, mivel most zárta le együttműködését a Teslával.

A repülőautó projekt következő lépése lesz a dizájn finomítása, és remélhetőleg 2019-re már pilótával fognak tudni repülni, hogy 2020-ra, Tokióba már a kész autót vigyék – írta meg az autoblog.com.

A videóban látható, hogy közel sem tökéletes még a repülő autó.

Kiemelt Partnereink