Trend Telekocsi? Inkább gyártsunk kisebb autókat!

Telekocsi? Inkább gyártsunk kisebb autókat!

autopro.hu/B.B. | 2016.09.13 06:30

Telekocsi? Inkább gyártsunk kisebb autókat!

A kapacitások megfelelő kihasználása sokszor gondot okoz a járműveknél – egy kanadai startup ezért az elektromos járművek méretét csökkentené.

Hirdetés

Különféle forgalomszervezéssel vagy környezetvédelemmel foglalkozó szervezetek gyakran hangoztatják, hogy a városokban közlekedő autók tekintélyes részében csupán egyetlen ember tartózkodik, ami nem épp a leghatékonyabb közlekedési forma. Pontosan erre a jelenségre kíván választ adni a kanadai Electra Meccanica.

A cég együléses elektromos, háromkerekű járművet készített, elsősorban természetesen városi használatra. A Solo névre keresztelt gép napi 60 kilométeres ingázáshoz lehet ideális társ: egy feltöltéssel 160 kilométert is meg lehet tenni vele, a 16,1 kWh-s akkumulátorokat pedig hat óra alatt lehet feltölteni. A kocsi villanymotorja 82 lóerős teljesítményre képes, ami akár autópályás használatra is alkalmassá teszi.

A szokatlan, személyautónak induló, de beszűkülő test rendkívüli áramvonalasságot biztosít a mindössze 450 kilós gépnek. Ha hihetünk a kanadai cégnek, a jármű 2017-ben már megvásárolható lesz. Persze a mopedautókhoz képest nagyobb teljesítmény miatt a pénztárcát is szélesebbre kell tárni: a Soloért négymillió forintnál is többet kérnek majd.

Electra Meccanica Solo
Kattintásra galéria nyílik
Hirdetés

Kiemelt Partnereink