Trend Szorul a német hurok a Tesla körül: jön az Audi A9

Szorul a német hurok a Tesla körül: jön az Audi A9

autopro.hu/B.B. | 2016.09.01 10:42

Szorul a német hurok a Tesla körül: jön az Audi A9

A Porsche Mission E után négykarikás ellenfelet is kaphat Elon Musk cége, hiszen 2020-ban jön az elektromos Audi A9.

Hirdetés

Tisztán elektromos autó, három motor, összkerékhajtás, vezeték nélküli töltés – néhány kulcsszó azzal a modellel kapcsolatban, amelyet az Audi a minap jelentett be. Az A9 alighanem a Tesla ellenfele lesz majd, ezzel már kettőre emelkedik a német konszern által tervezett versenytársak száma.

A teljesen elektromos kocsi, mely 2020-ban jelenhet meg a gyártó kínálatában, 429 lóerős teljesítményre lesz képes. Talán ennél is érdekesebb, hogy a meghajtásért három villanymotor felel, kettő az első tengelyt, egy pedig a hátsót hajtja majd. Ezek ellátásáról egy 95 kWh-s akkumulátor fog gondoskodni, ami könnyebb lábbal vezetve egy „tankkal” akár 500 kilométer megtételét is lehetővé teszi. Ami a kényelmet illeti, az egyik, már most ismert funkció szerint nem kell majd vezetékekkel bajlódni a jármű közelében, ugyanis a telepeket vezeték nélkül is fel lehet majd tölteni.

Az A9 több alkatrészen is közösködni fog majd a 2018-ben debütáló szintén elektromos SUV modellel, írja az autoblog.com. Ezen túl a négykarikások vezérigazgatója, Rupert Stadler kijelentése szerint még egy harmadik, tisztán árammal működő modell is érkezhet 2020-ig.

A jövevény bejelentésekor nem esett szó az árazásról, bár egyelőre talán nem is ez a lényeg, sokkal inkább az a szándék, miszerint a VW-konszern nem szeretne további egérutat adni Elon Musknak.

Kiemelt Partnereink