Trend Nem vicc: új Tesla születik

Nem vicc: új Tesla születik

autopro.hu/B.B. | 2016.06.24 12:26

Nem vicc: új Tesla születik

A szerb fizikus vezetékneve után keresztnevét is felhasználják, a Nikola részben elektromos teherautókat szeretne gyártani. Még csak tervek vannak, de már most nagy az érdeklődés.

Hirdetés

A kamionok Teslája – ezzel a meglehetősen hízelgő jelzővel társítják a nemrég alakult Nikola Motor Companyt. Előfordulhat, hogy a nem kis marketingértékű szókapcsolat nem is túlzó, hiszen a vállalat közlése szerint már hétezer előrendelés érkezett a hibrid nyergesvontatóra.

Ráadásul a 2,3 milliárd dollár értékű igény-előrejelzés annak ellenére gyűlt össze, hogy kézzelfogható terméke még nincs a Nikolának, egyelőre még csak papíron vagy monitoron látható, hogy is nézne ki, de ami még fontosabb, milyen teljesítményű lenne a gázturbinával hajtott elektromotorral szerelt haszongépjármű, írja a futurism.com.

Ígéretből nincs hiány, a Nikola szerint a teherautó egy mérföldre vetített fogyasztási költsége a fele lesz, mint hagyományos társaié, a földgázzal működő hajtóegységnek pedig gyakorlatilag nem bocsátana ki károsanyagot. A gépbe ezen felül egy 320 kWh-s akkumulátort is szerelnének. A cég úgy számol, egy tankolással 1930 kilométer is megtehető.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink