Trend Néhány éven belül kapható lesz a szlovák repülő-autó

Néhány éven belül kapható lesz a szlovák repülő-autó

autopro.hu/R.M. | 2017.04.24 11:15

Néhány éven belül kapható lesz a szlovák repülő-autó

Mind a levegőben, mind az utakon közlekedhetünk majd az AeroMobil 2020-ban piacra kerülő járműjével, de aki szeretne belőle vásárolni, jobb ha igyekezik, mert csak 500 darab készül.

Hirdetés

Az AeroMobil szlovákiai startup vállalkozás nyilvánosságra hozta repülő autója végső, sorozatgyártásban is megjelenő modelljének dizájnterveit. Bár több másik cég, mint például az Uber vagy a Google volt alkalmazottai is próbálkoznak hasonló, repülő-autó hibriddel, a legtöbb ilyen próbálkozás csupán egy helyből felszálló járműre vonatkozik. Az AeroMobil gépe ezzel szemben a repülő módon kívül hagyományos személyautóként is teljes mértékben funkcionálna.

A földi-légi autót már elő is rendelheti az, aki komolyan gondolná a vásárlást, de mindenképp igyekeznie kell, ugyanis a cég egyelőre csak 500 darab gyártását tervezi.

A jármű egyébként kevesebb, mint 3 perc alatt válthat át repülő üzemmódba. Ha autómódban közlekedünk, 160 kilométer/órára gyorsulhatunk fel vele, a hatótáv pedig 700 kilométer lesz. Ugyanezek az adatok a levegőben 360 kilométer/óra és 750 kilométer.

A repülő-autó ára 1,2 és 1,6 millió euró között lesz majd, felszereltségtől függően. A repülőfunkció használatához pedig természetesen pilótaengedély kell majd- írta meg az idependent.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink