Trend Mesterséges intelligenciával ruházná fel robotjait az ABB

Mesterséges intelligenciával ruházná fel robotjait az ABB

autopro.hu | 2014.11.26 15:56

Mesterséges intelligenciával ruházná fel robotjait az ABB

A vállalat a látást, beszédet és mozgásszabályozást fejlesztő hosszú távú kutatási programot támogat a robotika területén, ezért tőkét fektetett be a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó cégbe, a Vicariousba.

Hirdetés

A Vicarious egységes algoritmikus architektúra kifejlesztésével a látás-, a nyelv- és mozgásszabályzás terén az emberihez fogható intelligencia létrehozásán dolgozik. A San Franciscó-i központú vállalat olyan vizuális észlelési problémák megoldására koncentrál, mint például a felismerés, a szegmentálás és helyszín-elemzés.

– A robottechnológia elérte azt a fejlettségi szintet, ahol a robotok számos olyan feladat elvégzésére képesek, amelyek az emberek számára jelentős kihívást jelentenének, vagy azok végrehajtása veszélyes lenne számukra. A robotok és a mesterséges intelligencia ötvözése nagy távlatokat nyithat meg előttünk a jövőben – mondta Girish Nadkarni, az ABB Technology Ventures vezetője.

A Vicarious 2010-es indulása óta hosszú távú kutatási céljai elérésére közel 70 millió dollárt kapott különböző befektetőktől, többek között Mark Zuckerbergtől, Jerry Yangtól, Jeff Bezostól és Peter Thieltől.

Kiemelt Partnereink