Trend Megtörtént az első önvezető autós határátlépés

Megtörtént az első önvezető autós határátlépés

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.09 10:01

Megtörtént az első önvezető autós határátlépés

Egy Cadillac ATS és egy Chrysler 300 vezetett le 300 mérföldet (483 kilométert) az Egyesült Államok és Kanada útjain, beleértve az átkelést a Detroit-Windsor csatornán, és a Blue Water hídon. Az út legnagyobb részét úgy tették meg az autók, hogy a sofőr nem nyúlt a kormánykerékhez, a gázpedálhoz, vagy a fékhez.

Hirdetés

A járművek hármas szintű önvezető technológiával üzemeltek, amit a Magna International és a Continental fejlesztett.

Amikor a járművek megérkeztek céljukhoz, a Michigan Közlekedési Minisztérium és az Ontario Közlekedési Minisztérium egyetértési memorandumot írt alá, hogy előrelendítsék és támogassák az összekapcsolt és önvezető technológiák fejlesztésének és tesztelésének növekedését az Egyesült Államok és Kanada között.

Ez a határokon átívelő önvezető teszt volt az első a maga nemében.

Navdeep Bains, Kanada Innovációs, Természettudományi és Gazdasági Minisztériumának minisztere szerint ez fontos demonstrációja annak, hogy a folyamatos, határokon átívelő együttműködés mennyire fontos, figyelembe véve a fejlődő összekapcsolt és önvezető technológiákat. A kanadai kormány elkötelezett ez irányba.

Ez az önvezető teszt olyan kihívásokat az út során, beleértve azt, hogy a nemzetközi, víz alatti csatornán csak korlátozott GPS vétel állt rendelkezésre. A Blue Water híd szintén egy kaland volt.

– Ez egy nagy acéldarab – mondta Steudle. – Minden lidar és radarérzékelőre hatással vannak a fémek. Ez nagy kihívás a technológiák szemszögéből.

A két autóipari beszállító képviselői elmondták, hogy a teszt segített megerősíteni a technológiát, amin évek óta dolgoznak. Továbbá abban is segített neki, hogy megtudják, milyen típusú technológiára van szükségük a jövőben, hogy az egyedi helyzetekben, mint az országhatároknál való megállásnál segítsenek.

A határátlépés során a sofőrök irányították az autót, de ezen kívül lényegében belenyúlás nélkül tudtak utazni az autókban.

Michigan és Ontario lépéseket tett, hogy biztosítsa, a Nagy Tavak régiója versenyképes marad, ahogy az autóipari táj változik. 2016-ban Michigan kormányzója aláírt egy törvénycsomagot, engedélyezve az önvezető autóknak, hogy az egész államban használhassák az utakat. Ugyanebben az évben Ontario az első tartomány lett, amelyik önvezető programot folytathat Kanadában – írta meg az Autoweek.

Kiemelt Partnereink