Trend Még adakozásra is futja az elektromos Nissanok akkumulátoraiból

Még adakozásra is futja az elektromos Nissanok akkumulátoraiból

autopro.hu/B.B. | 2016.11.15 10:30

Még adakozásra is futja az elektromos Nissanok akkumulátoraiból

Vége azoknak az időknek, amikor kizárólag a töltőállomás töltötte az elektromos kocsit: a japánok megfordították az elektronok irányát.

Hirdetés

Bár viszonylag ritka probléma, de van úgy, hogy szinte túl sok elektromos áram van egy-egy elektromos kocsi telepeiben. A Nissan értelmezése szerint ugyanis előfordulhat, hogy épp a kocsi környezetének van szüksége energiára, amit a jármű akkumulátorából fedezni lehet. Egy újfajta töltőfej segítségével a kocsik képesek az áramot visszatölteni a hálózatba.

A kamionhirek.hu szerint az egyelőre még csak Angliában tesztelt megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy az elektromos Leaf vagy NV200 modellek képesek mérsékelni a villanyfogyasztási csúcsidő fogyasztási görbéjének szélsőségeit, vagyis a járművek úgy „fognak össze” az optimális átlagos töltöttségi szint eléréséért, hogy a hálózatot sem terhelik túlzottan.

Bár az adakozó gépek telepei az ügylet során természetesen merülnek, a technológia előnyei a jövőben domborodhatnak ki, mikor a járművek (például napelemek segítségével) már maguk is termelnek majd energiát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink