Trend Kína csúcsra tör: már ők adják a világ 2. leginnovatívabb cégét

Kína csúcsra tör: már ők adják a világ 2. leginnovatívabb cégét

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.07.07 06:20

Kína csúcsra tör: már ők adják a világ 2. leginnovatívabb cégét

A világ legfejlődőképesebb vállalatainak rangsorában több autóipari vállalat is az első tízbe került, közülük a legjobb helyen a Baidu végzett.

Hirdetés

Rangsorolta a leginnovatívabb cégeket az amerikai MIT hivatalos magazinja. A jó helyezéshez nem csak a szenzációs ötletek, hanem az eredményes üzleti modell sem hiányozhatott, írja a portfolio.hu.

A legjobbak közé az autóipari (vagy ilyen fejlesztésekkel is bíró) cégek közül az Alphabet a nyolcadik helyen fért be: az önvezető autót is fejlesztő cég a mesterséges intelligenciával kapcsolatos eredményei miatt kerülhetett a legjobbak közé. Hatodik helyen végzett a Mobileye, a világ legnagyobb autógyártóival együttműködő, autonóm járműveket irányító szoftvereket készítő izraeli cég.

Épphogy lecsúszott a dobogóról a Tesla (4.): Elon Musk cégével kapcsolatban valószínűleg nincs mit magyarázni, miért került be a válogatásba. Bár a napokban megtörtént az első halálos baleset egy önvezető Teslával, az MIT szerint az Autopilot továbbra is elismerésre méltó teljesítmény. Az autóipari szereplők között legelőkelőbb helyen a Baidu végzett. A kínai internetes vállalat az önvezetésen felül robotikával és mesterséges intelligenciával foglalkozik.

Az ötödik helyet elérő Aquion Energyre is érdemes lehet odafigyelni: bár a speciális akkumulátorokat gyártó startupnak nincs autóipari érdekeltsége, a trendek alakulása és a tevékenységi körök közti határ elmosódása miatt könnyen előfordulhat, hogy az alacsony költségekkel nap- és szélenergiát sokáig tárolni tudó berendezésekre az autóipar is felfigyel majd.

A tíz legokosabb cég közé tartozik még a Huawei (10., elektronika), a Spark Therapeutics (9., biotechnológia), a 23andMe (7., biotechnológia), az Illumina (3., biotechnológia), az első az Amazon lett (kereskedelem).

Hirdetés

Kiemelt Partnereink