Trend Innovációs labort nyitott a Mercedes

Innovációs labort nyitott a Mercedes

autopro.hu | 2015.10.28 10:33

Innovációs labort nyitott a Mercedes

A Daimler Greater China hivatalosan is megnyitotta IT innovációs laboratóriumát a kínai fővárosban. Az új agytröszt azt segíti, hogy az innovatív ötleteket és megoldásokat gyorsan és rugalmasan hajtsa végre a vállalat.

Hirdetés


KÉPALÁ: Pillanatkép az új pekingi Daimler IT laborból: itt fejlesztik tovább a különböző szoftverek prototípusait, számos üzleti területre gyorsan tudnak fejleszteni, alkalmazkodni, illetve tesztelni.

– Kína ma már rendkívül innovatív az információs technológia területén, ezért logikus lépés volt számunkra, hogy itt nyissuk meg az első IT innovációs laborunkat – mondta Marc Lampe, a Daimler Greater China vezetője. – Az információs technológiai menedzsment (ITM) szerves alkotórésze az integrált folyamatainknak, a digitális korszak innovációi és új értékei mind az üzleti hátteret, mind az ügyfeleinket is szolgálják majd.

Az IT innovációs laboratórium a Daimleren belül egy kicsi, gyors, rugalmas, a start-up kultúrát megvalósító részleg az információs technológiai menedzsment keretein belül – írta a német automobil-produktion.de. Fő kompetenciája a gyors fejlesztés és tesztelés lesz, amennyiben szükséges a szoftverek prototípusainak rövid távra szóló kiigazításait is itt végzik majd el. Az egyik első példa egy a raktérrel kapcsolatos okostelefon-fejlesztés lesz, amivel az ügyfelek időt és energiát spórolhatnak meg. A felhasználó egyszerűen beszkenneli egy adott termék vonalkódját és az alkalmazás kiszámítja, hogy a csomag befér az autóba vagy nem. Az alkalmazás prototípusa az idei frankfurti autószalonon, az IAA-n mutatkozott be.

A big data lehetőségeinek kihasználása fontos sikertényező lehet a jövőben a vállalati hálózatok számára. A big data és a prediktív elemzések további hangsúlyokat kapnak az ITM-en belül az újonnan megnyílt IT innovációs laborban. Ezek olyan hozzáadott értékeket teremthetnek, melyekkel a szolgáltatások és az eladások is javulhatnak. A Daimler Információs Technológiai Menedzsmentben több mint 300 alkalmazott dolgozik, az üzleti tevékenységük középpontjában a gyorsan növekvő kínai autópiac áll.

Kiemelt Partnereink