Trend Húsz perc, 500 kilométer: ezt kínálja a Samsung

Húsz perc, 500 kilométer: ezt kínálja a Samsung

autopro.hu/B.B. | 2017.01.10 14:30

Húsz perc, 500 kilométer: ezt kínálja a Samsung

A beszállító bejelentette az elektromos autók akkumulátorának következő generációját: egyre csak fogy az e-kocsik tankolásának időigénye.

Hirdetés

Az évtized végén akár el is lephetnek minket az elektromos autók, és ehhez nem csak az járulhat hozzá, hogy szinte minden nagyobb gyártó több, négy-öt éven belül érkező modellt is beharangozott. A villanyautók terjedésének a köztudatban élő egyik legnagyobb akadályát a beszállítók háríthatják el, írja az autoblog.com.

A többek között a BMW-nek is beszállító Samsung legújabb bejelentésében húsz perces töltési időt ígért a következő generációs akkumulátorokhoz. Ennyi idő alatt a telepek nyolcvan százalékos töltöttségi szintje érhető el, ami a jelenlegi kapacitások mellett nagyjából ötszáz kilométerre elegendő áramot jelent.

A Tesla-töltők mostani teljesítményének teljes kihasználásához a beszállító tervei szerint a fogyasztók gondolkodásmódjának változására is szükség van: a dél-koreai cég szerint ha a nagyobb távokon a sofőrök hajlandók lennének pár száz kilométerenként 15-20 perces szünetek beiktatására, az e-kocsik használhatósága a kisebb akkuknak köszönhetően a súly növelése nélkül is javulhatna. A beszállító kis túlzással az elektromos autókat az okostelefonokhoz hasonlította, hiszen előfordul, hogy utóbbiakat akár naponta többször is tölteni kell.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink