Trend F-150, Transit, Mustang – szinte minden Ford-modell zöldülni kezd

F-150, Transit, Mustang – szinte minden Ford-modell zöldülni kezd

autopro.hu/B.B. | 2017.01.05 12:35

F-150, Transit, Mustang – szinte minden Ford-modell zöldülni kezd

A Ford is beáll az alternatív hajtást ígérők sorába: a cégvezér Mark Fields hatalmas villamosítási offenzívát jelentett be a következő öt évre.

Hirdetés

Összesen 13 új teljesen elektromos, hibrid, vagy plug-in hibrid modellel rukkolhat elő a Ford 2022-ig a piacon. Az egyik michigani üzemben tartott bejelentésen az is kiderült, hogy pontosan milyen típusok kapnak új hajtásláncot.

Érkezik például egy hibrid Mustang, melyhez a gyártó a jelenlegi V8-as motorral egyenértékű teljesítményt, sőt még annál is nagyobb forgatónyomatékot ígér. Ez a típus már 2020-ban megjelenhet a kereskedésekben. Egy másik ikonikus Ford-típus is zöldül: a tengerentúlon nagyon népszerű F-150 pickup szintén hibrid modelljéhez értelemszerűen a hazai piacon fűz nagy reményeket a gyártó. Az autoblog.com szerint a két típus nagy valószínűséggel közel azonos hajtásláncot és váltót kap.

Érkezik egy teljesen elektromos, nagyjából 500 kilométer hatótávolságú kis SUV, valamint 2021-ben egy hibrid, mely a Ford szerint az önvezetés 5 szintje közül már a negyediket is eléri majd – ez a mostani Tesláknál is nagyobb autonómiát jelent. Az amerikai rendőrség számára gyártott Police Interceptor is készül majd hibrid változatban.

Európa számára a bejelentés legfontosabb része alighanem a Transit Custom várható konnektoros hibrid verziója. A 2019-ben bemutatni tervezett gép a városi használat költségeinek csökkentésével emelkedhet ki a mezőnyből.

A plug-in megoldással felszerelt járműveknél már elérhető lesz a vezeték nélküli töltés. A fejlesztéseken áteső gépek legnagyobb része az USÁ-ban készül majd, az egyetlen kivételt talán a Transit jelenti majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink