Trend Előrendelhető a világ első kereskedelmi forgalomba hozott repülőautója

Előrendelhető a világ első kereskedelmi forgalomba hozott repülőautója

autopro.hu/R.M. | 2017.02.16 10:32

Előrendelhető a világ első kereskedelmi forgalomba hozott repülőautója

Öt évvel az első sikeres tesztrepülésük után, mostantól előrendelhető a holland Pal-V nevű vállalat modellje, amely az első olyan repülő gépjármű lesz, amit bárki megvásárolhat.

Hirdetés

A Libertynek elkeresztelt szerkezet a szárazföldön 3 kerékkel közlekedik, miközben propellereit az autó tetején összehajtva hordja. Amikor pedig a sofőr, de nevezhetjük pilótának is, úgy dönt, hogy felszállna a levegőbe, akkor a propellerek és a farok lapátok kinyílnak, és a Liberty kész a repülésre, akár egy helikopter.

Ez az átalakuló művelet 10 percet vesz igénybe. A szárazföldön 160 km/órával, míg a levegőben 180 km/órával közlekedhetünk. A repülőautóval igen jelentős távolságokat is megtehetünk, ugyanis a gyártó elmondása szerint a földön 1315, míg a levegőben 500 kilométerre elegendő egy teli tank - írta meg a Foxnews.com.

Az persze senkinek nem meglepetés, hogy nem egy olcsó mulatság egy repülőautó. Az alap kiszerelés 400 ezer dollárba, azaz mintegy 116 millió forintba kerül, a Pioneer nevű, sokkal futurisztikusabb extra változathoz pedig 600 ezer dollárért lehet hozzájutni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink