Trend Digitális szemen dolgozik a Google és az Infineon

Digitális szemen dolgozik a Google és az Infineon

autopro.hu | 2015.06.10 08:10

Digitális szemen dolgozik a Google és az Infineon

Nem is olyan rég váltották le az érintőképernyős eszközök a gombokkal tarkított felületeket. A holnap már a mozdulatról szól, az autóiparban is. A Google pedig, mint tudjuk, mindent lát, sőt.

Hirdetés

Az év kezdetén tartott CES kütyüfesztiválon már találkozhattunk olyan infotainment megoldással, ahol a rendszer felismerte és értelmezte a kézmozdulatot – talán nem is olyan bonyolult összerakni egy ilyen berendezést. Nagypályán, széleskörűen alkalmazni, az már más kérdés. Ilyesmire vállalkozik a Google, akik az Infineon csapatától kapnak muníciót terveik megvalósításához.

Az érintés a múlté?

A 60 GHz alapú radartechnológia a müncheni székhelyű fejlesztőgárda szilikon-germánium (SiGe) adóvevőjére épül, rádiófrekvenciás eszközökkel, antennával egységbe csomagolva. Az új szenzorokat a Google fejlett technológiákra szakosodott ATAP csoportjának (Advanced Technology and Projects) szállítja az Infineon, akik már korábban is beszálltak a techcég fejlesztéseibe.

Az új szenzorok fontos kaput nyitnak a Google számára a mozdulatvezérlés és a jelenlét-felismerés változatos alkalmazására mobil és fixen beépített eszközök esetén egyaránt – a kooperáció hangsúlyozottan célba veszi a járműipari területet is.

– Cégünk a radar-alapú szenzorok szakértője. alkatrészeket és rendszerszintű szolgáltatásokat nyújtunk olyan iparágak számára, amelyek jelentős növekedés előtt állnak – fogalmazott az együttműködés kapcsán Philipp Schierstaedt, az Infineon vezető képviselője.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink