Trend Az Ön következő General Motors autójának akár már zöld gumiabroncsa is lehet

Az Ön következő General Motors autójának akár már zöld gumiabroncsa is lehet

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.25 13:50

Az Ön következő General Motors autójának akár már zöld gumiabroncsa is lehet

A General Motors elkötelezett amellett, hogy fenntartható, természetes gumit vegyen ahhoz a 49 millió abroncshoz, amit évente felhasznál. A cél, hogy segítsék a kis gumitermelő farmereket, illetve hogy biztosítsák az alapanyag hosszútávú elérhetőségét.

Hirdetés

Az autógyártó közölte, olyan beszerzési követelményeket állít, amelyek fenntarthatóan termesztett gumit igényelnek, és győzködi versenytársait, kövessenek hasonló gyakorlatot, hogy csökkenthessék az erdőirtást és betartsák az emberi- és munkajogokat.

„Ez nem csak arról szól, hogy zöldek legyünk” – mondta David Tulauskas, a GM fenntarthatóságért felelős igazgatója – „Arról is szól, hogy hogyan érjünk el valódi üzleti eredményeket.”

A GM elmondta, csak olyan gumit akarnak használni, aminek kitermelése nem vezet erdőirtáshoz, olyan módon termelték, ami egy terület gazdasági és szociális fejlődését szolgálta.

„A természetes alapanyag sajátosságait, nem másolhatjuk le a laboratóriumokban.” – mondta Juan Botero, a Continental Americas egyik alelnöke. – „Az anyatermészet fantasztikus munkát végez.”

A GM és az abroncsgyártók is azt mondják, még nem ismerik a fenntartható termelési eljárások használatának költségét, de remélik, ugyanannyi, vagy akár kisebb lesz, mint a jelenlegi.

A gumifák csak egy keskeny sávban teremnek meg a Földön, az egyenlítő mellett, és nagyon érzékenyek a betegségekre, így fontos rávenni az egész iparágat, hogy segítsenek megvédeni az erőforrásokat mondták.

A GM azt tervezi, találkozik az érdekeltekkel, még június elején, hogy meghatározzák a kritériumokat a gumivásárlás témájában, és hogy készítsenek egy ipari útmutatást az év végéig.

„Amikor egy olyan márka, mint a GM érintett lesz, lendületet és gyorsaságot ad az egész kezdeményezésnek.” – mondta Jim DeMouy, a Bridgestone Americas környezetvédelemért, egészségért, biztonságért és fenntarthatóságért felelős alelnöke. Hozzátette, ez nagyon nagy dolog egyetlen vállalatnak ahhoz, hogy egyedül irányíthassa.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink