Trend Az átlagos autókat is felokosítja a Samsung fekete doboza

Az átlagos autókat is felokosítja a Samsung fekete doboza

autopro.hu | 2016.03.01 06:57

Az átlagos autókat is felokosítja a Samsung fekete doboza

Barcelonában debütált a Samsung Connect Auto elnevezésű találmány, ami által a hagyományos autózás határait kívánja feszegetni a vállalat. Csak megfelelő csatlakozó kell hozzá, és máris amolyan connected car válik a járművünkből.

Hirdetés

Biztonságosabb, környezetbarátabb, élvezetesebb autózás – ezt ígéri a Samsung Electronics csodakütyüje, amelyet a Mobile World Congress során mutattak be a nagyvilágnak Spanyolországban. A sötét színű dobozka közvetlenül a kormánykerék alatti OBD II porthoz csatlakoztatható, s máris valós időben küld értesítéseket a rendszer a vezetőnek, akinek így lehetősége nyílik korrigálni a vezetési stílusát, például javíthatja az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát. A Samsung Connect Auto vezeték nélküli kapcsolatot is biztosít a járműben utazók számára.

Egy virtuális műszerész a fedélzeti diagnosztikai portról intelligensen ellenőrzi az autó állapotát, és ennek megfelelően javaslatot tesz a szükséges karbantartási és javítási munkálatok elvégzésére a speciális szolgáltatói hálózaton belül. Ez a megoldás egyrészt gyors áttekintést nyújt a teljesítményről, másrészt segít csökkenteni a szervizköltségeket.

Azok számára pedig, akik munkájukból adódóan folyton úton vannak, az üzleti mobilitás hatékonyságának növelése érdekében az utazási napló automatikusan e-mailes jelentést generál a felmerülő útiköltségekről.

Partnerből pedig nincs hiány: olyan cégek vesznek részt az együttműködésben, mint az Amdocs, AtcT, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum és a Willis Towers Watson.

Bármilyen jól hangzik az innovatív megoldás, külső szolgáltatói koprodukció nélkül nem nagyon lehet élni az autóokosító berendezés előnyeivel. Elsőként az USA-ban, várhatóan az év második negyedévében válik elérhetővé a szolgáltatáscsomag, a hálózati elérést az AT&T biztosítja majd.

– Ügyfeleink igényeire figyelve folyamatosan feszegetjük a határokat, hogy olyan autós hálózati ökoszisztémát hozhassunk létre, amely a jobb vezetési élmény céljával zökkenőmentesen integrálja termékeinket és szolgáltatásainkat. Szakértő partnereinkkel való együttműködésünk gyümölcseként az IoT (Dolgok Internete) technológia mindennapi felhasználásáról alkotott elképzelésünk mára valósággá vált – fogalmazott Injong Rhee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink