Trend Az Apple fújná az önvezetés passzátszelét

Az Apple fújná az önvezetés passzátszelét

autopro.hu/B.B. | 2016.12.05 13:30

Az Apple fújná az önvezetés passzátszelét

Soha nem nyilatkozott még ilyen egyértelműen az autóiparral kapcsolatban az okostelefongyártó: az NHTSA-nak írt levelében azt kéri, hogy egyike lehessen az önvezetés szabályait létrehozóknak.

Hirdetés

A vezető nélküli autók működtetési és felhasználási irányelveit szeretné kidolgozni az Apple. A techcégtől a napokban szokatlanul egyértelmű állásfoglalás érkezett, hiszen az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet, az NHTSA számára írt levelében komoly érdeklődését fejezte ki az automatizálás és gépi tanulás számos területen, így a közlekedésben való felhasználása iránt.

Az Apple persze nem teljesen új területre tapintott rá, a technológia fejlődésével egyre égetőbbé válik a kapcsolódó jogszabályok globális megalkotása. A levélben az Apple megemlíti, hogy a vezető nélküli járművek döntési mechanizmusának balesetek és kritikus forgalmi helyzetek során való szabályozása kulcsfontosságú, ennek megoldása pedig az anonimizált adattömegekkel lehetséges.

Az okostelefonos cég feltételezett autóipari projektjéről korábban rendszeresen érkeztek hírek, azonban ezek létét az Apple sosem ismerte el hivatalosan. Az Automobilwoche szerint a cég fejlesztői újabban inkább az autóipari szoftverekre fókuszálnak. Egy biztos: ahogy a mostani levél is mutatja, az Apple nem szeretnek kimaradni a járműipar felokosításából.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink