Trend A következő autónkat már Facebookon fogjuk venni?

A következő autónkat már Facebookon fogjuk venni?

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.31 16:03

A következő autónkat már Facebookon fogjuk venni?

A Facebook újítása, a Marketplace bárki számára elérhetővé teszi, hogy a social médián keresztül vásároljon, akár autót is.

Hirdetés

Egy elemző, aki az online hirdetésekkel foglalkozik, úgy hiszi, a Facebook folyamatos fejlesztéseivel akár a legfőbb használtautó piaci tényezővé is válhat.

Ha az ember Facebookon keresztül vásárol, tudja, kivel alkudozik. Az eladó teljes neve fel van tüntetve a hirdetésben, látható, mióta Facebook tag, ezek, és további alapinformációk is megtudhatók, mielőtt az ember eldönti, megnézi-e az autót.

A hatalmas felhasználói tömegek miatt a Facebookban megvan a potenciál, hogy a világ legnagyobb használtautó piaci oldala legyen.

Ha az 1,7 milliárd Facebook felhasználó 4%-a kezdi el használni a Marketplace-t, hogy használt autót vásároljon vagy adjon el, már akkor uralkodóvá válhatna a Facebook. Azonban ehhez az is kell, hogy a Marketplace-ra újabb bővítmények kerüljenek, mellyel nagyobb tömegeket is elérnek. Ilyen akár az olyan olcsó termékek adásvétele, mint a telefontokoké, bútoroké, vagy bicikliké.

A Marketplace jelenleg már elérhető az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában, Ausztráliában és Új-Zélandon, azonban újabb országok felé is terjeszkednek.

És hogy mi vezetett odáig, hogy a Facebookon létrejött a Marketplace? A tagok már régóta használják az oldalt, hogy hirdessenek és vásároljanak, gondoljunk csak az adásvételi csoportokra. Ezek jelenleg is működnek, többtízezer van belőlük, ezért egyszerűbb volt egységesíteni az egészet.

Hátránya azonban a versenytársaihoz képest, hogy nagyon új, és nincs azon a szinten a funkcionalitásban, mint versenytársai. Ez viszont csak pillanatnyi gyengepont, mert már folyamatban van a hibák kijavítása, és a funkcionalitás másolása a többiektől.

Az oldal legnagyobb előnye mindenképp az, hogy 1,7 milliárd ember Facebookozik.

A Marketplace-t kipróbáló, azon keresztül autót vásárló Courtney Hammons elmondta, nem fog hezitálni továbbra sem, hogy vásároljon-e így bármit is, mert az alkalmazás biztosította, hogy pontosan azt az autót kapja, amit szeretne, és az eladó megbízhatóságát is ellenőrizhette – írta meg az autoweek.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink