Trend A Tesla vezére agyba ültethető chipen dolgozik

A Tesla vezére agyba ültethető chipen dolgozik

autopro.hu/R.M. | 2017.03.31 11:03

A Tesla vezére agyba ültethető chipen dolgozik

Elon Musk sosem a szűklátókörűségéről volt híres, legújabb projektje pedig az emberiség következő lépcsőfoka, a számítógépekkel való összekapcsolódás lesz.

Hirdetés

Két Tesla kiadása, újrafelhasználható rakéták gyártása és Los Angeles aláásása közben úgy tűnik, még mindig van elég ideje a tech-mogulnak, így most újabb feladatba kezdett. Ez pedig nem más, mint az agyba ültehető chipek és mesterséges intelligenciák fejlesztése. Az ötlet annyira komoly, hogy már meg is alapították az új céget Neuralink néven.

Az új vállalkozás elsődleges célja, hogy azt kutassa, miként lehetne közvetlen kapcsolatot létrehozni az emberi agy és a számítógépek között. A céget egészségügyi kutató vállalatként jegyezték be Kaliforniában, több kutatót alkalmaz a neurológia, a nanotechnológia és a mesterséges intelligencia területén.

Akárcsak a Teslánál és a SpaceXnél, a cég szeretne működő prototípussal előállni, amellyel bizonyítja a technológia biztonságosságát. A Neuralink esetében ez egy agyimplantátum lesz, mellyel olyan betegségeket lehet majd kezelni, mint az epilepszia, a Parkinson kór, vagy a depresszió. Musk Szerint nagyjából 4-5 éven belül már kijöhetnek egy működőképes, használható részleges agyinterfésszel – írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink