Trend A Jaguar Land Rover is kiveszi a kormányt a kezünkből

A Jaguar Land Rover is kiveszi a kormányt a kezünkből

autopro.hu/G.I. | 2016.07.15 12:39

A Jaguar Land Rover is kiveszi a kormányt a kezünkből

Korszakváltásnak lehetünk tanúi, ugyanis egyre kevésbé számítanak műhelytitoknak az autógyártók saját önvezető megoldásai. A brit OEM is forgalomba küldi a maga technológiáját.

Hirdetés

A Tesla felemás sikerű próbálkozása után sorra ébrednek rá az autógyártók, hogy hibalehetőség, baleset ide, vagy oda, nem érdemes másokra várni a vezetési segédek új generációjának folyamatos bevezetésével.

Az Autopilot neve aligha cseng ismeretlenül a szakmabeliek számára, a ProPilot viszont most mgé kevésbé elterjedt. Ez a Nissan rendszere, amely a japán utakon indul hódító útjára. Egy másik szigetország is borulni kezd az emberi sofőrök egyeduralma, ugyanis a JLR száznál több tesztautója indul neki, hogy a Safe Pullaway rendszerről kdierüljön, mire képes, illetve hol kell még fejleszteni rajta.

A különlegesen felszerelt modellek 4 évig fognak körözni a gyártó főhdiszállása környékén, mintegy 66 kilométeres terepet bejárva aurtópályákon és városi utakon egyaránt.

A gyártó a tesztet az önvezetés mellett a járművek közötti kommunikációra is kiterjeszti, az autók egymással és a közlekedési lámpákkal is "beszélgetni" fognak a Jaguar Land Rover közlése szerint.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink