Trend A Honda és a GM megtolja a hidrogénes hajtás szekerét

A Honda és a GM megtolja a hidrogénes hajtás szekerét

autopro.hu/B.B. | 2017.01.31 12:45

A Honda és a GM megtolja a hidrogénes hajtás szekerét

Nagy lökést kaphat az Egyesült Államokban az üzemanyagcellás hajtás, hiszen a két autógyártó 85 millió dollárból alakít át egy már meglévő üzemet, ahol a következő generációs környezetbarát járművek készülnek majd.

Hirdetés

Igazi alternatív hajtásokkal foglalkozó bázis alakul ki a következő néhány évben az egyesült államokbeli Michigan államban, hiszen a Honda és a General Motors közösen, 85 millió dollárból bővíti helyi üzemét. A telephelyen már most is zajlik a gyártás, itt jelenleg hibrid és elektromos kocsikhoz készítenek akkumulátorokat, a fejlesztésnek köszönhetően a profil 2020-tól üzemanyagcellás kocsik gyártásával bővül. A száz új munkahelyet létrehozó közös projekt egy, már 2013 óta tartó együttműködésen alapul.

Nem ez az egyetlen fejlemény a hidrogénes hajtással kapcsolatban a tengerentúlon: a Honda egy hónapja kezdte meg az üzemanyagcellás Clarity értékesítését az USÁ-ban, vagyis úgy látszik, ha egyelőre kisebb léptékben is, de kap egy esélyt ez a fajta alternatív hajtás a világ egyik legnagyobb autópiacán. Az már most biztosra vehető, hogy a technológia terjedésének ezúttal is az infrastruktúra hiánya lesz a legnagyobb akadálya.

A közös gyárlétesítés több szempontból is kedvező a Honda és a GM számára: egyrészt az új munkahelyek jól kommunikálhatók az új elnök felé, másrészt minden egyes eladott alternatív hajtású kocsival javul az értékesített flotta üzemanyag-hatékonysága, ami a hatóságok szempontjából nézve jó pont.

Kiemelt Partnereink