Trend 25 év kell, hogy az önvezetők uralják a piacot?

25 év kell, hogy az önvezetők uralják a piacot?

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.08 06:30

25 év kell, hogy az önvezetők uralják a piacot?

A Servicing Stop 1200 autóvezetőt kérdezett meg arról, hogy gondolják, mikorra fogják uralni az önvezető autók a piacot. Míg néhányan úgy gondolták, hogy ez öt éven belül megtörténhet, a többség szerint 25 évig is eltarthat a folyamat.

Hirdetés

A megkérdezettek egynegyede szerint lesz megszokott az önvezető autó 11-15 éven belül.

Több mint 40%-uk mondta el magáról, hogy az, hogy ha az autójuk nem hágna át semmilyen szabályt, mint például a sebességkorlátozásokat, lenne a leghasznosabb tulajdonsága az önvezető járműnek, míg negyedük az autó önparkolásra való képességét, harmaduk pedig a koncentráció szükségtelenségét tartja a leghasznosabbnak.

A Servicing Stop vezérigazgatója, Oly Richmond szerint kicsit több mint két évtized múlva útjaink csak elektromos, önvezető autókkal lehetnek tele, és ez igazán elképesztő gondolat.

– Az egész autóipar a szemeink előtt alakul át, de az autóvezetők lépést tartanak a trendekkel, és sokan gondolják, hogy előbb lesznek önvezető autók az útjainkon, mint ahogy a dízeleseket kivezetik róluk – mondta. – Még mindig jelen van egy bizalmi kérdés, de az már világos, hogy az autósok szeretnék kiélvezni az önvezető autók előnyeit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink